Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-07-28 12:06:17 +0300 6 начина да се справим с домакинските задължения, без да отнемаме от времето, посветено на бебето. Домакинската работа след раждането

Домакинската работа след раждането

Домакинската работа след раждането 470 900
6 начина да се справим с домакинските задължения, без да отнемаме от времето, посветено на бебето.
  1. Носете бебето. Използвайте слинг и съчетайте гушкането на бебето с отмятането на част от домакинските задължения. В тези моменти избягвайте работата с почистващи препарати, които биха могли да навредят на новороденото.
     
  2. Използвайте времето си разумно. Вместо да чистите и подреждате цял ден, планирайте. Например, оставете почистването на пода за края на деня, за да не се налага да го чистите повече от веднъж на ден.
     
  3.  Ако имате по-големи деца, включете ги в почистването на мебелите от прах или сортирането на прането.
     
  4. Никой не е казал, че трябва да изчистите всичко в един ден. Днес изчистете пода с прахосмукачка, а утре се погрижете за банята. Оставете си време за почивка и игра с бебето, дори ако това означава домът ви да не свети от чистота.
     
  5. Искайте и приемайте помощ от роднините и приятелите си. Няма нищо срамно в това някой от близките ви да сготви вместо вас.
     
  6. Ако се чувствате твърде уморени и не намирате време за домакинската работа, не се чувствайте виновни и потърсете професионална помощ от компания, която предлага услугите на домашни помощници срещу заплащане – заслужили сте го!


Източник: sheknows.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори