Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-04-21 16:42:55 +0300 Предизвикателството на обличането по време на бременността! Дрехи за двама

Дрехи за двама

Дрехи за двама 470 900
Предизвикателството на обличането по време на бременността!

По време на бременността размерът на дрехите се променя всеки ден и е истинско предизвикателство да открием облекла, в които да изглеждаме добре днес и които да ни вършат работа и през следващата седмица.

Ако работите, ще се наложи да се погрижите гардеробът ви да отговаря на непрекъснато променящите се нужди на тялото ви. Ако пък прекарвате по-голямата част от времето си у дома, можете да носите удобни дрехи в по-големи размери, които няма да ви се налага да сменяте толкова често.

Преди да тръгнете на пазар в специализираните магазини за бременни (които обикновено са доста скъпи), помислете за следните алтернативи, които биха могли да ви спестят доста пари поне през първите 5 месеца:

  • Прегледайте дрехите на бъдещия татко. В него можете да откриете ризи, панталони, пуловери, които да ви стават и да са ви удобни през първите 4-5 месеца.
  • Направте основна ревизия на собствения си гардероб. Ако махнете коланите на любимите си рокли, може би ще ви свършат работа поне за няколко месеца. Използвайте и по-широките и дълги блузи и ризи, с които до момента не сте се чувствали съвсем комфортно.
  • В началото на бременността пазарувайте намалени стоки в любимите си магазини за дрехи, а не в тези за бременни жени, но просто избирайте по-големи размери от това, което си купували досега.

Когато все пак дойде моментът да потърсите дрехи в специализираните магазини (около 5-6 месец), внимавайте за следните детайли:

  • Предният подгъв на роклята трябва да е по-дълъг, за да може дрехата да стои добре, дори когато коремчето вече е доста наедряло (в този момент дрехите от стандартните магазини вече няма да ви вършат работа).
  • Трябва да има предвидено по-свободно пространство в горната част на ръцете и на бюста.
  • Без подплата! По време на бременността телесната температура се повишава и това само ще ви създаде допълнителен дискомфорт.
  • Ако финалът на бременността е през студените месеци, е добре все пак дрехата да е направена така, че да може да се пригоди към различните ви нужди – свалящи се ръкави, качулки, подплати и т.н.
  • Дрехите трябва да са замислени така, че лесно да се комбинират с други, за да имате повече варианти, без да се налага да харчите цяло състояние.
  • Лека и трайна материя. Дрехите за бременни се перат 3-4 пъти по-често от останалите.


Източник: ​familyeducation.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори