Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2017-09-24 07:01:24 +0300 Майчинството определено е едно от най-невероятните преживявания и наградата от него е пред очите ни всеки ден. Как да намерим свободно време след раждането?

Как да намерим свободно време след раждането?

Как да намерим свободно време след раждането? 470 900
Майчинството определено е едно от най-невероятните преживявания и наградата от него е пред очите ни всеки ден – малкото ни човече, което стиска пръста ни, усмихва се, учи се да казва „мама“.

Грижите за новородено бебе изискват почти цялото ни време и внимание. Понякога е трудно да намерим пролука, за да обърнем внимание и на останалите си задължения и интереси.

Ето няколко съвета за това как да успеем да свършим всичките си задачи, без бебето да страда от това!

 - Новородените бебета спят много. Дори в повечето случаи бебето да се буди на всеки 15-20 минути, не подценявайте това време. Но и не забравяйте, че не бива да се преуморявате. Използвайте част от паузите, в които бебето спи, за да поспите и вие и отделете време само за себе си.

 - Ако бебето ви се чувства най-спокойно, когато е гушнато във вас, ще ви се наложи да намерите начин междувременно ръцете ви да са свободни. Слинг, шал, кенгуру – има достатъчно опции, които да ви позволят да носите бебето със себе си, докато вършите и други неща у дома или навън.

 - С помощта на удобна възглавница, бихте могли да използвате времето за кърмене, за да отметнете някои задачи на компютъра, таблета или телефона, да организирате времето си за деня или седмицата, да почетете книга или да слушате любимата си музика.


Източник: therelaxedhomeschool.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори