Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-07-08 14:32:53 +0300 5 начина да накарате бащата да се почувства специален след раждането. Не забравяйте за таткото!

Не забравяйте за таткото!

Не забравяйте за таткото! 470 900
5 начина да накарате бащата да се почувства специален след раждането.
  • Включете таткото в решенията, които касаят бебето, дори когато става въпрос за по-дребните неща, като това да изберете дрешки, които детето ще може да носи по-дълго време.
     
  • Не критикувайте всичко, което се опитва да прави. Може би е поставил пелената наопаки? Посмейте се заедно на това. Може и да не го осъзнавате все още, но в момента вие създавате незабравими спомени, които един ден ще оцените.
     
  • Гласувайте му доверие и му позволявайте да остава сам с бебето поне за малко – например двамата могат да слушат музика заедно или да му поверявате къпането 1-2 пъти седмично.
     
  • Ако нямате възможност да оставите бебето при близки, за да излезете само двамата на среща, използвайте времето, в което детето спи, и си направете пикник на пода в хола. Измислете вашия начин да се насладите на компанията си и да си припомните защо сте решили да създадете семейство заедно.
     
  • Признайте му, че имате нужда от помощта му. Това ще го накара да се чувства необходим и полезен. Нека той поеме грижата за вечерята, за посещенията на роднините ви у дома… Има толкова много неща, в които той с радост би ви отменил, стига да му подскажете какво очаквате!


Източник: simplelivingmommy.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори