Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-06-16 10:34:51 +0300 5+1 начина да насърчим ранните образователни умения на новороденото. Съвети за умно бебе

Съвети за умно бебе

Съвети за умно бебе 470 900
5+1 начина да насърчим ранните образователни умения на новороденото.

1.     Разказвайте на бебето за всичко, което виждате или правите. Когато сте на разходка, му посочвайте цветята, птичките и колите и му говорете за нещата, които виждате.

2.     Четете му от първия ден. Така на около 6-ия месец ще забележите, че бебето вече дотолкова е свикнало с книжките, че се опитва само да прелиства и се ориентира по съдържанието от рисунките и обясненията ви.

3.     Водете бебето навсякъде с вас. То трябва да се среща с хора и да наблюдава света около себе си, вместо всеки ден да се взира в предметите в хола у дома.

4.     Включете бебето във всекидневните ви занимания. Позволете му да ви наблюдава, докато си миете зъбите, сресвате косата си, обличате се. Може би ще ви отнема повече време, но ще е полезно за детето.

5.     Давайте му избор. Ако искате по-бързо да се научи да различава цветовете, му казвайте какъв цвят са предметите, които му подавате. „Жълт банан. Синя топка. Кое от двете искаш?“ Когато бебето протегне ръчички към едно от двете, отново повторете цвета и името на предмета.

6.     Позволете и на други хора да държат бебето. Стига да имате доверие на хората около вас, това ще донесе само позитиви за бебето, защото по този начин то ще започне да учи за индивидуалността на различните характери. Бебетата нямат никакви предразсъдъци за това дали хората са слаби или дебели, как изглеждат и колко забавни са в очите на околните. Контактът с различни по визия и характер хора ще му помогне да научи за всички тези особености и различия.


Източник: takingtimeformommy.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори