Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-10-14 10:10:40 +0300 Вижте как специалистите възпитават собствените си деца! Тайните на педиатрите

Тайните на педиатрите

Тайните на педиатрите 470 900
Вижте как специалистите възпитават собствените си деца!

При нараняване - 3-минутен тест

„Увийте лед в хартиена кърпа и я поставете внимателно върху нараненото място за 3 минути. Ледът ще спре кървенето в случай, че раната не е твърде дълбока и не се налагат шевове. Ако кървенето продължи след 3-минутния тест, идете в Спешна помощ“, съветва д-р Зейед Бейкър, педиатър в Ню Джърси и баща на две деца.

 

Възпитателен подход

Не ги наричайте „злояди“. „По-добре говорете за тях като за деца, които изучават храненето. Така ще им създадете впечатлението, че храненето в приключение и че те трябва да продължават да го изследват. Отне ми 11 години да убедя сина си, че доматите не са толкова лоши!“, казва д-р Минали Фернандо, автор на книга за здравословно възпитание и майка на две деца.

 

Проблеми със съня 

„Много родители се отказват от новата стратегия, която са предприели, за да разрешат проблемите със заспиването, едва след няколко неуспешни опита, а това е крайно недостатъчен период, ако търсите трайна промяна. Дайте си две седмици и ако тактиката все още не работи, изпробвайте друга за още две седмици“, е съветът на Карън Хенчел-Франкс, специалист по проблемите на съня и педиатър в Сан Антонио и майка на три деца.

 

Грижа

Дори малките деца трябва да могат да назовават интимните си части. „Това им позволява да говорят спокойно с родителите си и с лекаря. Лекувал съм момчета, които се притесняват да кажат, че имат болки в тестисите и момичета, които отказват да споделят, че не могат да пишкат от болка. Още един плюс е, че след време ще можете да говорите много по-свободно за секс, без това да предизвиква неудобство“, твърди д-р Хънтър.


 

Текстът е адаптиран от www.parents.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори