Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-12-09 15:43:56 +0200 Насладете се на откъс от книгата "Твоето невероятно бебе"! Академия за родители с първа книга

Академия за родители с първа книга

Академия за родители с първа книга 470 900
Статия на Академия за родители
Насладете се на откъс от книгата "Твоето невероятно бебе"!

Всеки момент ще излезе от печат първата книга на Академия за родители.  Тя е със заглавие "Твоето невероятно бебе" и е посветена на развитието на детето от зачеването до края на първата година. С помощта на книгата бъдещи и настоящи родители ще научат какво е най-важното за доброто развитие на детето, как да насърчават неговите умения и какви занимания да му предлагат, за да му дадат най-добрия старт.

Ива Александрова e автор на книгата. Ива е логопед и специалист по ранно детско развитие с над десет години опит. Написала е много публикации и често гостува като лектор на различни форуми за родителство и грижи за децата и това е нейната втора книга.

На 11 декември Ива Александрова ще е на Софийския панаир на книгата в НДК, за да се срещне с читатели. Тя ще е там от 10:30 до 13:30 и ще раздава автографи на щанда на Fox Book Cafe.

ОТКЪС ОТ КНИГАТА "ТВОЕТО НЕВЕРОЯТНО БЕБЕ"

Целта, която си поставям с написването на тази книга, е да знаете. Да разберете какво стои зад десетките съвети, които получавате от интернет пространството. Да осъзнаете, че днешните деца се раждат със съвсем същите неврологични основи, както и преди 100 години, и единствено ние сме тези, които ги променяме. Защото средата, в която живеят, и грижите, които полагаме за тях, ги оформят такива, каквито са сега.

Както във всяка друга област, така и в ранното детско развитие има процеси, етапи, особености и характеристики, които са добре проучени и известни на специалистите. За мен винаги е било важно всеки бъдещ и настоящ родител да познава тези елементи, за да може наистина да положи най-доброто начало в живота на своето дете.

Едно спокойно и здраво детство, което следва естествените етапи на развитие. Адекватна подкрепа както за развитието на физическото тяло, когнитивните умения и общуването, така и за поставяне на основите на хармонична и устойчива личност.

В тази първа година заедно с бебето родителите също извървяват път на промяна. Пред тях стоят въпросите за намиране на себе си в новата роля, преоткриването на партньора и семейните връзки и осъзнаване на ценността на всеки един момент, изживяване или емоция.

За да постигнете това, ще се налага да преминете някои от своите граници, да промените част от наследените готови решения и да се превърнете в активни, търсещи, приемащи и даващи родители.

Да станеш родител не е крайна дестинация, която завършва с раждането на дете, а дълго пътуване. Пътуване, което продължава години наред, променя вас и вашата действителност. Всеки един ден от това пътуване ще научавате нещо ново, ще се тревожите и ще се радвате.

Искрено се надявам, че знанията, които ще получите с прочитането на тази книга, ще отговорят на вашата нужда да се чувствате добре запознати с особеностите на детското развитие и ще ви донесат така необходимата увереност, че ще се справите с предизвикателството да отгледате здраво и много щастливо дете в този толкова бързо променящ се свят.

С пожелание за щастливи дни,

Ива

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори