Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-04 11:32:02 +0300 Разнообразието от чужди езици улеснява децата при вземането на решения. Бебетата от двуезични семейства - по-умни

Бебетата от двуезични семейства - по-умни

Бебетата от двуезични семейства - по-умни 470 900
Разнообразието от чужди езици улеснява децата при вземането на решения.

Ново проучване показва, че бебетата, отгледани в двуезична среда, развиват по-добре познавателните си способности – по-лесно вземат решения и разрешават проблеми, още преди да са проговорили.

Учените от Университета във Вашингтон изследвали 16 бебета. Половината от тях живеят в англоговорящи семейства, а останалите – в семейства, в които се говори и на английски, и на испански. Специалистите са провели специален мониторинг чрез магнетоенцефалография, която показва отчетливо кои части на мозъка са ангажирани, докато децата слушат различни речеви звуци.

Бебетата от двуезични семейства показали доста активна дейност в префонталната кора – частта на мозъка, отговорна за функции като вземане на решения и разрешаване на проблеми.

„Резултатите ни сочат, че още преди да започнат да говорят, бебетата, отгледани в двуезични семейства, са „отворени“ към нови думи и дори езици, което ги прави много адаптивни“, твърди авторът на проучването Ная Ферян Рамирез.


Източник: bigthink.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори