Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-09-27 10:31:58 +0300 Няма съмнение, че откриването на проблем, свързан със зачеването, може да бъде много болезнено преживяване. Безплодието: Кога да потърсим помощ?

Безплодието: Кога да потърсим помощ?

Безплодието: Кога да потърсим помощ? 470 900
Няма никакво съмнение, че откриването на проблем, свързан със зачеването, може да бъде много болезнено преживяване.

Кога се счита, че индикациите са достатъчно сериозни, за да потърсим специалист?

 

Няма никакво съмнение, че откриването на проблем, свързан със зачеването, може да бъде много болезнено преживяване.

Дори когато става дума за нормална млада двойка на средна възраст около 25 години, която прави редовен секс, съществуват не повече от 1 до 4 шанса за зачеване месечно.

Една на всеки шест двойки има проблеми с зачеването, а една от десет се нуждае от медицинска помощ. За някои двойки това може да означава именно ин витро лечение.

 

Ако и двамата партньори са на възраст под 30 години, сексуалните им контакти са редовни и без предпазни средства и въпреки това не успяват да заченат в продължение на 12 месеца, тогава трябва да потърсят съвет от гинеколог, специализиран в проблемите на безплодието и да минат през първите базисни тестове.

 

Плодовитостта при жените започва да намалява след навършване на 35 години и това се влошава все повече до достигане на 40 години. Поради тази причина, ако една жена е на 35 или повече години, тя трябва да се свърже с гинеколог, специализиран в проблемите на безплодието, след 6 месеца опити за зачеване, за да е напълно информирана за всички изследвания, които биха могли да се наложат.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори