Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-08-13 10:53:02 +0300 Д-р Жана Тодорова е с над 30-годишен клиничен опит в педиатрията и 20-годишен опит в областта на абдоминалната ехография. Ваксините за моето дете

Ваксините за моето дете

Ваксините за моето дете 470 900
Статия на Академия за родители
Д-р Жана Тодорова е с над 30-годишен клиничен опит в педиатрията и 20-годишен опит в областта на абдоминалната ехография.

Специалист по „Детски болести, специализации по абдоминална ехография при деца и възрастни, специализация по „Детска гастроентерология; Шуслеров и Бахов терапевт. Преминала професионалния си път от участъков терапевт и ординатор в детско отделение до консултант в детска поликлиника. От няколко години е завеждащ кабинет по „Детски болести в МДЦ „Медива. Поддържа високата си квалификация с участие в курсове, семинари, конгреси и конференции. Член е на Националното сдружение на педиатрите специалисти от извънболничната помощ, на Българската асоциация по ултразвук в медицината, на БЛС.

 

Раждайки се, бебето попада в среда, много по-различна от сигурната и безопасна майчина утроба. Сблъсква се за първи път с различни бактерии, вируси, паразити, но тъй като природата е достатъчно съвършена, то е защитено благодарение на пасивния имунитет, придобит по трансплацентарен път. Всяка глътка коластра и кърма му носи допълнителни антитела, които го предпазват.

 

След първите 3-4 месеца пасивният имунитет се изчерпва и идва ред на ваксините. Според имунизационния календар се твърди, че 26 инфекциозни заболявания могат да бъдат предотвратени. Заради ваксина е изчезнала едрата шарка.

 

Опасни ли са ваксинопредотвратимите заболявания? Как се разпространяват, какви са симптомите им? Как действат ваксините? Отговори на тези и други въпроси ще откриете в лекцията на д-р Жана Тодорова:

 

 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори