Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-02-24 10:41:11 +0200 Да станете родители е едно от най-прекрасните, променящи живота преживявания, които двама души споделят и преживяват заедно. Все още влюбени след появата на детето? Мисия възможна!

Все още влюбени след появата на детето? Мисия възможна!

Все още влюбени след появата на детето? Мисия възможна! 470 900
Да станете родители е едно от най-прекрасните, променящи живота преживявания, които двама души споделят и преживяват заедно.

Когато семейството се увеличи с още един, два, а защо не и три члена романтиката може много бързо да се озове на последно място в списъка с приоритети, особено когато безсънните нощи стават „безсънни нощи“ заради цял куп нови причини. Но не губете надежда, има начини да запазите искрата с вашия партньор дори с всички нови задължения, които вървят в комплект с родителството.

  1. Планирайте редовни „срещи“

Романтичните срещи са важни за всяка двойка в дългосрочна връзка, но още повече за партньорите, които са станали родители. Опитайте се да освободите време поне веднъж или два пъти месечно, за да отидете на добра, старомодна среща. Пригответе се, хванете се за ръце и не забравяйте, че все още сте същите двама души, които са били лудо влюбени един в друг.

  1. Говорете, доверявайте се един на друг , свържете се отново

Отделяйте време всеки ден – независимо дали е след като децата заспят, или в леглото точно преди да изгасите светлините – да говорите, да споделяте. Не е задължително да е нещо дълбоко или смислено – може да е нещо смешно, което сте прочели онлайн или странен сън, който сте сънували миналата нощ. Просто стойте далеч от всичко, което ви връща към рутината – сметки, списъкът със задължения, ежедневният график.

  1. Важно е физическото обединение

Докосването има огромно въздействие върху чувството ни за щастие във взаимоотношенията и въпреки това, когато имаме деца, сме склонни да прехвърляме цялата си обич към новото бебе и е лесно да пренебрегнем партньора си. Дори нощното гушкане се превръща с мисия невъзможна, ако споделяте леглото с постоянно мърдащото мъниче. Затова се възползвайте от всеки възможен момент – докосване с върха на пръстите докато се разминавате в коридора, прекарана ръка през косата докато закусвате или докато готвите заедно, целувка, която продължава няколко секунди повече преди да отидете на работа.

  1. Бъдете игриви, не забравяйте редовната доза хумор, която да добавяте към деня си

Подхранвайте своите собствени „шеги“ и ритуали като двойка. Измисляйте си кодови думи, забавни или сладки имена, с които да си предавате послания разбираеми само за вас. Създайте си ваше уникално „ние“, подхранвайте го, развивайте го, наслаждавайте се как то ви свързва всеки ден.

  1. Давайте си почивка

Колкото и да обичаме децата си, всеки родител се нуждае от време за себе си, за да презареди батериите. Редувайте се, „покривайте се“, за да има всеки от вас така ценното лично време. Когато човек е отпочинал, той е много по-спокоен и кооперативен както в любовта, така и във връзката си със семейство и приятели. Кажете "здравей" на излежаването до късно в неделя или вечер с любимите сериали/книги в петък след работа.

  1. Приятно е да бъдете оценявани....

.... и още по-приятно да го чувате на глас от партньора си. Често не изразяваме достатъчно колко благодарни сме за най-малките неща, защото предполагаме, че те са твърде незначителни, за да се споменат. Полагайте съзнателни усилия да изразявате редовно своята благодарност – например, кажете „Обичам да те слушам как четеш на нашия син“.

  1. Изолирайте се за малко от смарт устройствата

Ако имате само час преди бебето да се събуди отново, възползвайте се от този един час. Усамотете се, запалете свещи, пуснете малко релаксираща музика и просто бъдете заедно.

  1. „Виж какво създадохме заедно!“

Не забравяйте, че детето ви е най-съвършеното физическо въплъщение на вашата любов. Всяка вечер, след като то заспи, играчките и бъркотията са подредени донякъде, отделете малко време, за да го погледате, поемете дълбоко въздух и прошепнете (много тихо) „Заедно създадохме нашето съкровище и това семейство!“

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори