Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-05-21 12:02:21 +0300 Издателство „Колибри“ предлага на читателите прекрасно илюстрирано издание с всички приказки на гениалния Оскар Уайлд. От 21 май в книжарниците! Всички приказки на Оскар Уайлд

Всички приказки на Оскар Уайлд

Всички приказки на Оскар Уайлд 470 900
Издателство „Колибри“ предлага на читателите прекрасно илюстрирано издание с всички приказки на гениалния Оскар Уайлд. От 21 май в книжарниците!

Когато през 1888 г. Уайлд публикува „Щастливият принц и други истории“, той не очаква много от тази книга. А тя му носи първия голям търговски успех. Словесно изящество, артистичност и острота на ума бликат от всяка страница. В сборника съжителстват вълшебни приказки, разкази за животни, сатирични иносказания. Страниците са изпълнени с неговото несравнимо чувство за хумор и елегантен изказ, които той ще доразвие до съвършенство в пиесите си.

Илюстрациите в  настоящото издание (превод: Сидер Флорин, 240 стр., 12 лв.) са дело на Уолтър Крейн, Джейкъм Худ, Чарлс Робинсън, Джеси Марион Кинг. Художник на корицата е Стефан Касъров.

 

Оскар Уайлд (1854-1900) е гениален ирландски драматург, писател и поет. Той става един от най-популярните драматурзи в Лондон в началото на 90-те години на 19 век. Неговата известност се дължи предимно на епиграмите и пиесите му, на романа „Портретът на Дориан Грей“ (1890 г.) и на обстоятелствата, свързани с лишаването му от свобода и ранната му смърт. Пише и издава два сборника с приказки – „Щастливият принц и други истории“ (1888) и „Къщата на наровете“ (1892), които се преиздават и до днес. Слава му носят стотиците му афоризми и анекдоти. Ексцентричността, хапливото му остроумие и блестящото умение да води разговор са негова запазена марка.

 

Настоящото издание включва всички приказки от двата класически сборника на Оскар Уайлд  „Щастливият принц“ и „Къща от нарове“.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори