Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-08-04 13:31:12 +0300 Слънцето грее и температурите се повишават, за много семейства това е перфектният момент да се отправят към плажа. Вълнуващ ден на плажа с децата - какво трябва да носим?

Вълнуващ ден на плажа с децата - какво трябва да носим?

Вълнуващ ден на плажа с децата - какво трябва да носим? 470 900
Слънцето грее и температурите се повишават, за много семейства това е перфектният момент да се отправят към плажа.

Те отиват да се насладят на няколко безгрижни ден в излежаване на плажа, правене на пясъчни замъци, плуване, игри във водата, пускане на хвърчило или хвърляне на фрисби. Звучи идилично, нали? Но ако пътувате с деца и не планирате добре какво да вземете с вас, дните на плажа е възможно да се превърнат в кошмар.

Когато се отправяте към плажа с деца, вече не можете просто да си обуете чехлите, да сложите плажна кърпа и слънцезащитен крем в чантата и да тръгнете. Ежедневието на плаж с деца е съвсем различна ситуация. Ето защо, когато посещавате любимата си дестинация на морето, трябва да сте подготвени за успешна ваканция.

 

  1. Слънцезащитен крем – защото вкъщи трябва да се приберем с миди и раковини, а не със слънчеви изгаряния! Детската кожа е деликатна и трябва да бъде добре защитена.
  2. Комплект за първа помощ – освен слънцезащитни продукти, добре е да сте подготвени и за други препятствия като леки наранявания. Той ще влезе в употреба, ако вашият малък изследовател се удари или ожули.
  3. Репелент – на повечето плажове ще се сблъскате с насекоми. Защитете себе си и децата си от ухапване на мухи, пясъчни бълхи, комари и други. Бъдете подготвени и си спестете зачервяването на  кожата, пъпките и сърбежа, които ухапванията от насекоми причиняват.
  4. Допълнителна плажна кърпа – запасете се с една или няколко допълнителни плажни кърпи, върху които няма да лежите, а ще използвате за подсушаване, за да наметнете детето, ако излезе неприятен вятър или, ако все пак заспи на плажа.
  5. Закуски – малките деца са в непрекъснато движение, което изисква много енергия. Възможно е цял ден да не се сетят сами за храна, освен, ако не им предложите, но е по-вероятно да искат да похапнат нещо през определен период. Затова е хубаво да се заредите с достатъчно храна и лакомства, с които да задоволите апетита на малчуганите.
  6. Бутилки с вода – ако имате в наличност достатъчно вода ще избегнете закупуването на така нездравословните газирани напитки и сокове. Ако хладилната чанта не присъства в списъка ви с неща, които ще носите на плажа, сложете водата за няколко часа във фризера преди да отидете на плаж. Така дори в топлото време ще имате по-студена вода, която да утоли жаждата на цялото семейство.
  7. Шапка – знаем, че малкото дете е развълнувано да е на плажа и едва ли ще го задържите за дълго под чадъра. Затова освен задължителния слънцезащитен крем те съветваме да вземеш шапка. По възможност нека шапката има връзки или ластик за под брадичката на детето, за да му е по-трудно да се отърве от нея и/или  да я загуби.
  8. Цялото необходимо за игри във водата оборудване – не забравяй пояс и/или надуваеми раменки (безопасността е на първо място), шнорхел и очила, с които детето максимално да се наслади на преживяването във водата.
  9. Играчки – кофички, лопатки, камиончета и др., все играчки, с които да се забавлява детето и на брега, ако му омръзне да играе във водата.
  10. Помисли за хигиената – мокри кърпички и/или дезинфектант, защото с деца трябва да очакваме и неочакваното. Винаги съществува рискът детето да се оцапа със сладолед или друга храна, а разбира се, преди хапване е важно ръчичките да са чисти. Помислете и за плик за отпадъци, с който по-лесно да отнесете всичко, което искате да изхвърлите до боклука.

 

Това може да изглеждат като дълъг списък с неща, които да вземеш със себе си на плажа, но е винаги по-добре да си подготвена за всяка ситуация, особеното, когато децата идват с вас. А за да си гарантираш спокойна почивка, приготви предварително списък с онова, които искаш да вземеш, за да не пропуснеш нещо важно, когато стягаш багажа в последния момент.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори