Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-04-11 15:20:10 +0300 Al Jazeera с документален филм за самотната майка Ирина. В долината на оръжията и розите

В долината на оръжията и розите

В долината на оръжията и розите 470 900
Al Jazeera с документален филм за самотната майка Ирина.

Историята на самотната майка Ирина, израснала в малко селце близо до Казанлък, е във фокуса на документалната поредица Witness на катарската телевизия Al Jazeera.

Младата жена се разделила с бащата на 4-годишната Стефани преди година и оттогава се грижи за детето си сама. Филмът, озаглавен "Долината на оръжията и розите", проследява преместването им от родното им село в Казанлък, където Ирина работи в оръжейния комбинат "Арсенал".

Твърдо решена е да даде възможно най-добрия старт в живота на Стефи и затова работи на още две места. След приключване на смяната в "Арсенал" лепи рекламни листовки на известна компания за бързи кредити, а вечер пее в ресторанти.

"Дядо ми беше овчар. Любовта към музиката е от него. Той ме научи на много народни песни", споделя талантливата майка. Вярва, че дъщеря й също има певчески заложби и затова я е записала на курсове.

"Когато за пръв път срещнах Ирина, на секундата поисках да направя филм за нея. Като самотна майка в силно патриархално обещство, тя е изключително уязвима, но отказва да бъде жертва. Твърдо решена е да остане оптимист за живота, въпреки потискащата я среда", казва авторът на документалната поредица Саймън Хипкинс.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори