Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2017-06-23 16:57:04 +0300 Предимствата на разговора с малкото бебе Говорете на своето бебе: Жизненоважно е!

Говорете на своето бебе: Жизненоважно е!

Говорете на своето бебе: Жизненоважно е! 470 900
Предимствата на разговора с малкото бебе

Понякога се чудим има ли смисъл да говорим на бебето, само защото си мислим, че не разбира това, което му казваме.

 

Полезно е

Разбира се, бебето не умее да се изразява вербално и докато този момент не настъпи е добре да се научите да разчитате израженията му. В този период комуникацията е базирана не само на артикулацията, но и на определен набор от изражения, които се случват естествено. Но за да поставите основите на активната бъдеща комуникация, най-добре е да му говорите.

 

В утробата…

Всъщност по-рано, още през бременността, сте говорили на своето бебче в корема ви, така че то е свикнало и разпознава вашия глас, което го успокоява и след вътреутробния период.

 

След раждането…

Бебето има нужда от „диалог“ с вас, затова ви сигнализира по различни начини, в зависимост от това какво иска да ви каже – усмихва се, плаче, върти се, заспива и др. Да му говорите в тази невръстна фаза от живота му, ще помогне по-нататъшното изграждане на личността и индивидуалността му.

 

Как да говорите и какво да казвате?

Най-добрият начин да  развивате комуникацията със своето бебе е да му говорите като на голям човек, без да се впускате в т.нар. бебешки език. Можете да му разказвате истории, да описвате как е преминал денят ви, какво ви е развълнувало или да обяснявате какво точно правите в момента. Бебето ще отговори своеобразно на всичко, което казвате, а на вас остава да дешифрирате реакциите му.

 

Източник: www.enfant.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори