Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2017-03-16 23:22:42 +0200 Обучиха медицински сестри Грижа за децата с диабет в училища и градини

Грижа за децата с диабет в училища и градини

Грижа за децата с диабет в училища и градини 470 900
Над 100 медицински сестри от училища и детски градини бяха обучени как да полагат грижи за деца с диабет.

Тренингът бе организиран от Василка Русева, зам.-председател на БАПЗГ в Плевен. Обучението, което  се провежда за пореден път в града,

премина под наслов „Сестрински грижи за деца с диабет в училищата и детските заведения“. Събитието бе организирано с подкрепата на кмета на община Плевен, който подсигури зала.

Целта на обучението за сестрите в учебните заведения и детските градини е да опресни знанията им. Напоследък се наблюдава тенденция броят на децата, които страдат от диабет да се увеличава. В хода на обучението бе обърнато внимание на това какво представлява диабетът, колко е важно здравословното хранене на децата в подобно състояние. Разяснено бе как трябва да действат сестрите при спешни състояния. Показани им бяха видовете инсулин и тяхното действие. Демонстрирано бе как се работи с инсулинови инжектиращи устройства и как може да се изследва кръвната захар с персонален глюкомер. Лектор на обучението бе Маргарита Иванова, преподавател към Факултет „Здравни грижи” при Медицински университет - Плевен.


Следващото обучение, организирано от БАПЗГ, ще бъде свързано със зачестяващите алергични реакции при децата.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори