Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-04-27 13:40:58 +0300 5 начина да отгледаме деца, които се радват на красотата около тях. Да ги научим да обичат природата!

Да ги научим да обичат природата!

Да ги научим да обичат природата! 470 900
5 начина да отгледаме деца, които се радват на красотата около тях.

Понякога забравяме колко е красив светът около нас. Има толкова забавни неща, които бихме могли да правим навън. Като родители, сме длъжни да ги покажем на децата си, за да се научат да ценят красотата на природата.

Започенете от рано

Децата обожават да откриват света около тях. Извеждайте ги навън възможно най-често и събирайте заедно с тях листа, камъчета и каквото друго пожелаят.

Позволете им да се изцапат

Децата не могат да стоят далеч от калта. Позволете им да играят на земята, дори да е мръсно. Това ще ги накара да се чувстват свободни. Засаждането на растения е добър начин, от една страна, да се цапат на воля, а от друга - да преживеят вълнението от това да виждат как всеки ден цветето им расте и се променя. 

На лов за съкровища

Опознайте природата, докато играете. Организирайте лов на съкровища за цялото семейство. Скрийте предмети и гатанки извън дома и започнете да ги търсите заедно!

Дайте добър пример

Както знаете, децата копират вашите действия и начин на поведение. Давайте добър пример, като често се разхождате, дори за кратко, в парка или пък опъвате палатка в двора на къщата или вилата (вашата или тази на ваши роднини и приятели).

Забавете темпото

Когато сте навън с децата си, не ги пришпорвайте. Оставете ги да откриват и изучават всяко дърво, листенце, насекомо по пътя, без да се налага да бързат.


Източник: today.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори