Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-02-08 14:25:12 +0200 31-годишна майка от Ирландия решава да оползотвори майчинството си по необичаен начин. Да обиколиш света с 10-седмично бебе на гръб

Да обиколиш света с 10-седмично бебе на гръб

Да обиколиш света с 10-седмично бебе на гръб 470 900
31-годишна майка от Ирландия решава да оползотвори майчинството си по необичаен начин.

Когато говорим за това да се възползваме максимално от периода на платеното си майчинство, едва ли се замисляме за възможността да опаковаме багажа си в една раница и да тръгнем с новороденото си бебе на опознавателна разходка из света.

Точно това прави обаче 31-годишната Карън Едуардс, която решава, докато не е на работа, да опознае Азия, Австралия и Нова Зеландия заедно с 10-месечната си дъщеричка Есме. Двете се качват на първия за Есме самолет от Лондон. Придружава ги и таткото Шон.

Семейството на Карън, която е медицинска сестра и е израснала в Ирландия, я обявило за напълно луда, когато им разказала за плановете си. Въпреки това тримата пътуват първо до родината й, а след това до Сингапур, Австралия, Индонезия, Малайзия, Виетнам, Тайван и Хонг Конг. След това се връщат за кратко в Лондон, за да подготвят следващото пътуване – до Тайланд, Камбоджа и Нова Зеландия.

„Единственото, което може би пропусна заради пътуванията, е контактът с връстниците си“, споделя майка й. „Всъщност най-странната част от пътешествието беше моментът, в който трябваше да се приберем у дома. Есме не беше свикнала да живее на едно място толкова дълго време. Беше ни много по-трудно да я забавляваме в Лондон в сравнение с всички останали места по света“, признава Карън. Тя обобщава, че не може да си представи майчинството й да е преминало по друг начин. „Някои хора твърдят, че малките деца развалят пътуването, но това не е така. Можеш да правиш абсолютно всичко, което пожелаеш, но за някои дейности, като шнорхелинг и гмуркане например, се редувахме с Шон“, спомня си Карън.

Есме вече е на 17 месеца и вероятно няма търпение за следващото вълнуващо пътешествие с мама и тате!


Източник: Dailymail.co.uk
Снимки: Instagram/Travel Mad Mum

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори