Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-10-16 11:07:08 +0300 Сладкишите са навсякъде и децата ги обожават. Да ограничим лакомствата!

Да ограничим лакомствата!

Да ограничим лакомствата! 470 900
Сладкишите са навсякъде и децата ги обожават.

Ние, като родители, сме длъжни да ограничаваме консумацията им. Ето и няколко съвета.

 

Не ги купувайте

Струва ви се невъзможно? Не е. Редуцирайте източниците на сладки неща за децата ви, като престанете да ги складирате у дома.

 

Крийте ги

„Далеч от очите, далеч от сърцето“. Тази поговорка важи с пълна сила и тук. Когато децата ви се върнат от рожден ден с торба, пълна с лакомства, оставете ги да изядат няколко и след това я скрийте в някой шкаф, до който нямат достъп. Ако не я виждат непрекъснато, има вероятност, увлечени в игра, да забравят за нея. Вадете по няколко неща от нея на няколко дни.

 

Променете традициите

Не е нужно децата да свързват празниците като Коледа и Великден само и единствено с лакомства. Купувайте книги и играчки вместо това. Промените отнемат време, но имат дълготраен резултат.

 

Опитвайте нови неща

Със сигурност първата хапка черен шоколад няма да им се стори толкова вкусна, колкото парченцата млечен, но ако сте постоянни, ще забележите, че те ще започнат сами да предпочитат наситения какаов вкус и ще отвикнат от твърде сладкия такъв. Не забравяйте, че децата не се раждат с нуждата от захар.

 

Търсете алтернативи

Закуска от кисело мляко с какао, плодове и мед или пък овесени палачинки с фъстъчена паста. Направете я няколко пъти и ще се изненадате как децата сами ще започнат да я искат.

 

Давайте пример

Децата копират вашето поведение. Ако вечер сядате пред телевизора с кутия шоколадови бонбони, нямате право да отказвате на малчуганите „само още един“. Сервирайте купички с парченца черен шоколад, залят с ядков тахан вместо това.


Източник: familyshare.com

 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори