Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-10-19 17:40:50 +0300 Запознайте се с Анна Йончева и Ваня Тодорова, и инициативата им – да срещнат децата в детските градини и училищата с техните връстници със специфични потребности. ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ - кауза посветена на децата със специфични потребности

ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ - кауза посветена на децата със специфични потребности

ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ - кауза посветена на децата със специфични потребности 470 900
Запознайте се с Анна Йончева и Ваня Тодорова, и инициативата им – да срещнат децата в детските градини и училищата с техните връстници със специфични потребности.

Анна и Ваня искат на покажат, че децата със специфични потребности не са различни. Напротив, те са като всички нас, със своите мечти, амбиции, желание за приятелства, развитие и приемане.

 

Кой стои зад кампанията ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ?

ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ е съвместна инициатива на Анна Йончева и Ваня Тодорова.

Анна е автор на проекта “Различните” деца на България. Тя организира фотоизложби с усмивките на децата със специфични потребности и събира средства, с помощта, на които вече има произведени 15 люлки-везни пригодени за деца в инвалидни колички в цялата страна.

Ваня е председател на фондация „Можем Заедно“ и собственик на конна база „Ахил“. Тя помага на деца и възрастни със специфични нужди чрез терапия с коне.

 

Какво ги обединява?

Това, което обединява Анна и Ваня в тяхната кампания ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ, е любовта им към децата със специфични потребности. И двете са част от живота на тези деца – Анна чрез фотографиите си, а Ваня чрез дейността си във фондацията и конната база.

 

Каква е целта на кампанията?

Целта на кампания е да запознае децата в училищата с техните връстници, които имат специфични потребности, и да им помогне да изградят разбиране, уважение и приемане. Като една от основните причини тези деца да остават невидими и неприети, е посочена липсата на достатъчно информираност за техния живот и техните нужди.

Анна и Ваня вярват, че с правилен подход, информация и разговори, тази грешка може да бъде преодоляна. Затова започват кампанията именно от училищата, за да запознаят децата в класната стая с „различните деца“. Там те организират срещи-разговори, дискусии, разкази, и канят дете със специфични потребности, което да разкаже за себе си, за това как се чувства, как минава един негов ден, как учи, как иска да общува и играе с връстниците си.

Срещите са опознавателни и забавни, базирани на личен опит и преживявания. Целят да провокират интерес и въпроси в децата и желание за общуване.

 

Поканете Анна и Ваня във вашето училище или детска градина!

Бъдете и вие посланици на доброто!

Ето как да се свържете с Анна и Ваня:

Анна Йончева – 0885989108

Ваня Тодорова тел – 0895686019

e-mail на кампанията: tomeet@abv.bg

Последвайте и подкрепете Анна и Ваня във Facebook – Да Се Запознаем

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори