Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-04-29 13:12:18 +0300 След дългата мрачна и хладна пролет най-сетне се наредиха топли и слънчеви дни! Да си направим пикник на терасата!

Да си направим пикник на терасата!

Да си направим пикник на терасата! 470 900
След дългата мрачна и хладна пролет най-сетне се наредиха топли и слънчеви дни!

Макар и разходките в парковете вече да са частично разрешени, най-обичните от всички нас излети и пикници в природата все още не са напълно възможни. Затова нека да пренесем лятното настроение у дома, с един импровизиран пикник на терасата!

Какво ще ви е необходимо?

  • Одеяло или постелка за пикник
  • Освежаващи напитки
  • Разнообразие от солени закуски
  • Сладки изкушения тип "на една хапка"
  • Слънце
  • Няколко саксии или вази със свежи цветя и зеленина
  • Идеи за игри
  • Добро настроение

 

Ако имате традиционна постелка, която ползвате за пикник, това е супер. Изтупайте я от зимното ѝ стоене в шкафа, разчистете терасата или балкона и я разпънете широко. Ако нямате балконски саксии, изнесете няколко от стайните растения - за час-два навън слънцето ще ги освежи прилично, без да ги изгори. 

Подготовката на храната и напитките може да я осъществите още предходната вечер или рано сутринта, ако изисква малко повече време и внимание.

Събрахме няколко идеи, на които децата (а и възрастните!) няма да устоят!

1. Освежаващи напитки

 

2. Разнообразие от солени закуски

 

3. Сладки изкушения тип "на една хапка"

 

На какво можем да играем на терасата?

1. Да надуваме сапунени мехури! Ако нямате популярната играчка за сапунени мехури (сериозно, някой друг познава ли я под друго име?!), можете объркате в една чаша вода малко веро и да ги надувате със сламка.

 

2. Да ровим в пясъка! Става въпрос за кинетичен пясък. Той се почиства лесно и оставя по-малко бъркотия. Ако нямате закупен готов такъв, можете да си направите в домашни условия с подходящите продукти. Трябват ви фин пясък за папагали от зоо магазина,1 супена лъжица препарат за миене на съдове, 
оцветител за храна – например от великденските бои, 2 супени лъжици вода, 1.5 супени лъжици царевично нишесте. Обърквате го добре в една или повече съдинки (ако ползвате различни цветове) и нека играта да започне!

Друг вариант за пясъка е да използвате царевичен грис или фини овесени трици, които са напълно безопасни за по-малките деца. Само не ги мокрете, за да не трябва да чистите лепкави или засъхнали остатъци от терасата в последствие.

 

3. Слънчеви бани! Ако времето е достатъчно топло, обличайте късите гащи и потници, изнесете един леген с вода се напече още от сутринта и се цавлавайте да цабуркате заедно в топмите часове на следобеда.

 

4. Да ловим рибки! Още един вариант на игрите с вода е да напълните леген с вода и да пуснете в него различни водоустойчиви (гумине най-добре) играчки като рибки и охлювчета или събрани мидички от предходни летни почивки. Въоръжете членовете на семейството с кухненски щипки, цедки и други подръчни инструменти на лова и този, който успее да хване най-много "риба" ще получи допълнителна порция десерт!



  

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори