Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-07-16 14:46:50 +0300 Горещото време предоставя възможности на децата да се наслаждават на игрите на открито. Погрижете се за тяхното здраве и безопасност, както на закрито, така и на открито. Да си осигурим надеждна защита през лятото

Да си осигурим надеждна защита през лятото

Да си осигурим надеждна защита през лятото 470 900
Горещото време предоставя възможности на децата да се наслаждават на игрите на открито. Погрижете се за тяхното здраве и безопасност, както на закрито, така и на открито.

 

Безопасност във водата
Плуването и другите водни занимания са отлични начини за раздвижване и физическа активност и носят безброй ползи за здравето. Възползвайте се максимално от тези дейности, като същевременно подпомагате тяхната безопасност.

  • Родителите играят ключова роля в защитата на децата от удавяне. Когато децата са във или в близост до вода, внимателно ги наблюдавайте по всяко време и не ги изпускайте от поглед.
  • Помогнете за предотвратяване на някои летни зарази, като "летния грип" например, който протича с диария, стомашни болки, температура над 39 градуса, главоболие и силна отпадналост. Нека пишкането, акането и миенето се случват далеч от водния басейн. Водете децата до тоалетната на всеки час и сменяйте еднократните пелени далеч от водата, за да запазите басейна чист.
  • Носете спасителни жилетки, когато плавате с лодка или яхта. Правилно поставените спасителни жилетки могат да предотвратят удавяне и трябва да се носят по всяко време от всички на всеки плавателен съд.

В случай на летен вирус и настъпила диария и обезводняване, вземете бързи мерки за спиране на разстройството и възвръщане на нормалния чревен баланс. Ако диарията (или повръщането) продължава повече от два дни или не се повлиява от лекарства без рецепта, се консултирайте възможно най-бързо с личния си лекар.

       

 

 

Защита от слънцето
Само няколко сериозни слънчеви изгаряния са достатъчни, за да увеличат риска на детето ви от рак на кожата по-късно в живота. Възрастните и децата се нуждаят от защита от ултравиолетови (UV) лъчи, когато са на открито. За да защитите детето си от увреждане на слънцето:

  • Търсете сянка, когато е необходимо. UV лъчите са най-силни и вредни по обяд и следобяд така че е най-добре тогава да планирате дейности на закрито. Ако това не е възможно, потърсете сянка под дърво, чадър или палатка.
  • Когато е възможно, покрийте откритите части на тялото с тънки, светли дрехи с дълги ръкави и крачоли, за да осигурите защита от UV лъчи.
  • Носете шапка, която засенчва лицето, скалпа, ушите и шията. Ако детето ви предпочита шапка с козирка, не забравяйте да защитите откритите зони със слънцезащитен крем.

  • Носете слънчеви очила. Те предпазват вашите и очите на вашето дете от UV лъчите, които могат да причинят катаракта (перде на окото) по-късно в живота.
  • Използвайте слънцезащитен крем със слънцезащитен фактор поне SPF 15 всеки път, когато детето ви излиза навън. Специалните слънцезащитни кремове за деца за продължително излагане на слънце са с SPF 50. За най-добра защита нанесете слънцезащитен крем щедро 30 минути преди да излезете на открито. Не забравяйте да предпазите ушите, носа, устните и пръстите на краката.

  • След продължително излагане на слънце използвайте продукти, които подпомагат възстановяването ѝ. Ако страдате фоточувствителност ("слънчева алергия"), търсете специализирани продукти, които са специално разработени за този проблем.

 


Осигурете си едно безопасно лято, изпълнено с игри и забавления и няколко грижи по-малко!

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори