Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-10-08 12:43:19 +0300 Отношението към детето започва от неговото зачеване. Десетте заповеди за бъдещи родители

Десетте заповеди за бъдещи родители

Десетте заповеди за бъдещи родители 470 900
Отношението към детето започва от неговото зачеване.

Отношението към детето започва от неговото зачеване. Трябва да сме внимателни към мислите, чувствата, вдъхновението, хранителните навици, отношението към живота, дори и към дъха на бременната жена. Още повече, че плодът и бременната майка вече са свързвани в едно, което носи огромно вълнение!

 

1. Нека да започнем със зачеването!

Мислите и чувствата по време на секс и по време на зачеването са в основата на здравето и баланса на детето, което предстои да бъде създадено. Любовта на двойката, желанието и "призоваването" на детето са най-перфектните условия за хармонично развитие. Зачатието е началото на живота.

 

2. Наслаждавайте се на новия свещен проект, в който участвате

Най-голямата възможна чест за една двойка е мисията да даде още едно дете на този свят. Току-що сте разбрали, че чакате бебе? Изживейте очакването като празник. По този начин новороденото ще бъде щастливо и весело не само в детството, но и през целия си живот.

 

3. Здравословен живот и хранене

Цигарите и алкохолът са забранени, особено по време на бременността. Почивайте, колкото можете. Заспивайте по-рано и се събуждайте по-рано. Яжте много плодове и зеленчуци, сурови ядки, зърнени храни, бобови растения, риба. Правилното хранене и здравословният начин на живот са добри за вас, както и за здравето на организма на бебето.

 

4. Вдишвайте, издишайте

Дишайте спокойно и дълбоко, където ви е най-приятно - в парка, в гората, на море. Дълбоките вдишвания и издишвания по време на бременността насищат кръвта и мозъка с кислород и насърчават изграждането на хармонична структура на органите на детето. Най-добрите упражнения за бременни са ходенето, плуването и четенето на глас. По този начин ще упражните и тялото и духа на бебето.

 

5. Забравете негативните мисли

Всеки негативен звук или информация, които получаваме по време на бременността, се отпечатва в подсъзнанието на детето. Същото важи и за добрите неща. Опитайте се да слушате, виждате, мислите добро. Стойте далеч от лоши мисли и негативни емоции. Ако все пак се случи нещо лошо, проявете търпение и си кажете: "Това е временно, ще мине". Любовта към детето е в състояние да ви отдалечи от всяка негативност.

 

6. Станете фен на красотата

Любувайте се всичко в живота – на природата, изкуството, добрите и мъдрите хора. Слушайте хубава музика. Чрез възхищението ви, детето ще развие артистична чувствителност, а вие ще сте по-спокойни.

 

7. „Оцветете“ живота си

Фототерапията (силата на светлината) и хромотерапията (силата на ярките цветове на дъгата) са лечебни и ободряващи. Те помагат за изглаждане на формирането на органите в тялото на детето и укрепване на душевните му качества. Ето защо винаги трябва да се носят ярки цветове по време на бременността. Носете дрехи в различен цвят всеки ден. Можете да украсите и дома си с цветовете на дъгата.

 

8. Музика

Класическата, както и релаксиращата музика също спомага за формирането на органите в тялото на детето и за създаването на художествен усет, като междувременно действа релаксиращо за бъдещите родители. Добре е майката и бащата да пеят на бебето по време на бременността, дори ако са убедени, че не притежават никакви певчески заложби. Бебето ще си спомни гласовете ви след раждането и ще се чувства сигурно и спокойно.

 

9. Говорете с вашето бебе всеки ден

Повтаряйте му колко е неповторимо, как го очаквате с нетърпение.

 

10. Любов

Обичайте бебето си и то ще се превърне в истинско човешко същество. Любовта към детето изгражда синапсите на мозъка му. Изразявайте любовта си - бебето ви слуша. През тези девет месеца на бременността то може да чувства това, което чувствате и вие и да живее чрез вас. Любовта, която му предавате по време на бременността, ще му помогнат да обича след години по-лесно себе си, близките си, околната среда и изобщо – живота.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори