Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-01-12 09:17:53 +0200 Общинските детски градини ще са безплатни в цялата страна от септември тази година.  Детските градини стават безплатни?

Детските градини стават безплатни?

Детските градини стават безплатни? 470 900
Общинските детски градини ще са безплатни в цялата страна от септември тази година. 

Това обяви пред bTV председателят на парламентарната социална комисия Искрен Арабаджиев.

Освен това се предвижда да бъдат компенсирани и родителите на деца до 3-годишна възраст, които не са приети в общинските ясли. За справка, в момента се подпомагат само тези с деца над 3 години. Сумата в момента е 291 лв. месечно, като вероятно тя ще бъде увеличена.

Арабаджиев поясни, че ще остане условието родителите да са кандидатствали за общинско детско заведение и детето да не е прието.

Той потвърди, че пенсионерите, които са получили по-малко пари през януари, отколкото през декември, ще бъдат компенсирани със задна дата - от първия месец на тази година, като компенсацията те ще получат с пенсията за февруари.

Арабаджиев изрази надежда след юни COVID добавките към пенсиите да отпаднат, а от юли да има добро увеличение на парите на най-възрастните според приноса им в системата. Той е на мнение, че добавките не са добър механизъм, защото изкривяват системата.

 

Източник: www.news.bg

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори