Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-09-03 17:11:16 +0300 "Споделете радостта от четенето – с децата!" Детските книги, които да очакваме от ИК "Хермес" през септември

Детските книги, които да очакваме от ИК "Хермес" през септември

Детските книги, които да очакваме от ИК "Хермес" през септември 470 900
"Споделете радостта от четенето – с децата!"

Това послание отправят нашите приятели от издателска къща "Хермес" към всички нас! Ето кои детски книги можем да очакваме през семптември:

 

1. "Моята първа книга за природата" от Камила де ла Бедойър, с илюстрации на Джейн Нюланд

Красиви слънчогледи, жужащи пчели, реещи се в небето птици и палави котенца – природата е навсякъде край нас! 

От тази книга децата, а и възрастните, ще научат много за природния свят: как поникват семенцата, защо някои насекоми имат необикновени шарки, как живеят пингвините, защо хамелеоните променят цвета си и още куп интересни неща.

Когато малкият изследовател вкъщи започне да опознава природата, използвайте четирите изтриващи се карти за многократно попълване в края на книгата.

"Моята първа книга за природата" се препоръчва за деца над 6 години. Можете да я откриете онлайн или във физическа книжарница от 07.09.2021 г.

 

2. "Правиш ме щастлив" от Смрити Прасадам-Холс, с илюстрации на Алисън Браун

Каквото да правиш, каквото да струваш,

ти радост ми носиш, ти ме вълнуваш.

Любимите ни хора могат да ни правят щастливи навсякъде и по най-различни начини. В тази пълна с положителни емоции и ведро настроение история Лисичето и Таралежчето откриват, че независимо какво се случва, всичко е по-хубаво, когато са заедно.

С красивите си илюстрации и вълнуващи послания тази книжка е чудесен подарък, с който да изразите обичта и благодарността си към специален за вас човек.

Преводът и адаптацията на книгите са дело на Петя Александрова. Тя е родена в Ямбол през 1948 г. Завършила е гимназия „Добри Чинтулов“ в Сливен и българска филология във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Дългогодишен журналист във вестник „Труд“, „Отечествен вестник“, сп. „Родна реч“ и др. Автор е на десетки книги, от които четири сборника с лирика за възрастни, а останалите – стихове и приказки за деца. През 1985 г. за детската си книга „Почивен ден за ескалатора. Приказки в проза“ получава наградата за дебютна книга на Министерството на просветата и Министерството на културата. Нейни творби са включени в учебниците по литература за начален курс. 

Ще откриете "Правиш ме щастлив" оналйн или във физическа книжарница от 14.09.2021 г.

 

3. "Винаги ще съм до теб" от Смрити Прасадам-Холс, с илюстрации на Алисън Браун

На педя съм от теб, дори и да не искаш.

И в радост, и в беда за лапката те стискам.

Понякога всички имаме нужда да знаем, че в живота ни има някого, на когото винаги можем да разчитаме. Тези нежни и затрогващи стихове разказват за силата на безусловната любов и колко е важно да се чувстваме обичани във всеки един момент – добър или лош, радостен или тъжен.

Идеалната книжка, която да подарите на скъп човек, специално създадена от авторите на международния бестселър „Ще те обичам нощ и ден“ и "Винаги ще те обичам"

Ще откриете "Винаги ще съм до теб" онлайн и във физическа книжарница от 14.09.2021 г.

 

4. "Весели стихчета" 

Истинско забавление и радост за малчуганите ще донесат ярките илюстрации, които създават весело настроение.

​С това пъстро издание децата ще се веселят заедно с животните в гората, в зоопарка, в джунглата и на двора, както и с домашните любимци!

Ще откриете "Весели стихчета" оналйн и във физическа книжарница от 21.09.2021.
 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори