Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-04-13 14:41:42 +0300 Късното майчинство също носи своите предимства. Децата на възрастни родители - с по-добро образование

Децата на възрастни родители - с по-добро образование

Децата на възрастни родители - с по-добро образование 470 900
Късното майчинство също носи своите предимства.

Децата на по-възрастните майки получават и по-качествено образование, показва проучване на германски учени. Това е свързано с по-големия опит и по-добрите материални възможности на родителите.

Трябва да се отчете обаче, че късното майчинство води до повишен риск от раждане на деца, които по-късно могат да развият болестта на Алцхаймер, хипертония, диабет и др.

Авторите на изследването от института "Макс Планк" са използвали данни за над 1,5 милиона мъже и жени от Швеция, родени от 1960 г. до 1991 г.

Материалите за тях са събирани за изучаване на връзката между възрастта, ръста и теглотона родителите и образованието на децата.

Резултатите показват, че ако майката отложи раждането до 40-ата си година и след това, децата й имат голям шанс да постъпят в университет и да получават там по-високи оценки в сравнение с децата на млади родители. Особено видими са различията между сестри, родени през интервал 10 години.


Източник: БТА

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори