Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-04-11 13:41:10 +0300 Готвачът настоява майките да бъдат максимално улеснени. Джейми Оливър с кампания за свободно кърмене

Джейми Оливър с кампания за свободно кърмене

Джейми Оливър с кампания за свободно кърмене 470 900
Готвачът настоява майките да бъдат максимално улеснени.

Популярният майстор готвач Джейми Оливър, който очаква пето дете, разкри предмета на най-новата си кампания - свободното и неограничавано кърмене.

Оливър призова тези, които "ги е грижа за здравето на децата" да подкрепят неговата кампания, която да улесни майките да кърмят "навсякъде, където те искат". Незаконно е да накарате кърмеща жена да напусне публично място, но изследвания показват, че много жени все още се чувстват неудобно, когато го правят.

Пред LBC Radio Джейми Оливър припомня, че Великобритания има "проблем" с кърменето, тъй като е на едно от последните места по кърмени пеленачета в света.

Само преди броени дни световно известния шеф не скри радостта от победата, след като стана ясно, че Великобритания въвежда от 2018 г. данък захар като средство за борба срещу детското затлъстяване. Джейми Оливър от години води борба вредната храна в училищата да бъде заменена от здравословни ястия.

"Ние трябва да подкрепим жените на Великобритания да кърмят повече, навсякъде, където те искат да го правят", заяви той. и припомни факти като това, че кърменето е нещо много естествено за хората, то е лесно, по-удобно е, а кърмата е по-питателна и полезна, освен това е и напълно безплатна.

Когато ви е грижа за здравето на децата, не може просто да се фокусирате само върху едно нещо, добавя Джйеми Оливър.

"Имаме проблем с кърменето в наше време, но ако си замислим, то стои в самото начало - още преди училищните столове, преди добавената захар в безалкохолните и редица продукти."
 

Източник: dnevnik.bg

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори