Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-09-03 14:27:03 +0300 Новороденото бебе е здраво, наддава нормално, храни се без проблеми, не вдига температура и няма болки, но въпреки това плаче продължително и често без видима причина? Диетата на мама може да засили симптомите на коликите

Диетата на мама може да засили симптомите на коликите

Диетата на мама може да засили симптомите на коликите 470 900
Новороденото бебе е здраво, наддава нормално, храни се без проблеми, не вдига температура и няма болки, но въпреки това плаче продължително и често без видима причина?

Това са класическите симптоми на бебешките колики.

Епизодите на плач и дискомфорт са предсказуеми и се случват горе-долу по едно и също време на деня, като започват на около двуседмична възраст и отшумяват спонтанно около четвъртия месец. Въпреки че коликите не оставят последици за здравето на бебето, често това е труден и изморителен период за него и родителите му.

Да успокоиш бебето стават бавно и трудно, но премине ли епизодът на коликите, то става отново усмихнато и игриво сякаш нищо не е било.

Причините за коликите все още са неясни, макар че има някои фактори, които могат да засилят симптомите им и да увеличат дискомфорта на малкото съкровище.

 

Как да действаш, ако се съмняваш, че бебчо има колики?

На първо място, консултирай се с педиатъра. Той ще прецени дали  причната е здравословен проблем, който може да е останал скрит за родителите.

Разпитай педиатъра дали е възможно диетата ти да повлиява на храносмилането на детето. В някои случаи е възможно да се касае за лактозна непоносимост – ако се храниш с млечни продукти, част от дразнителните агенти могат да преминат в кърмата и да причинят образуване на газове, подуване на стомахчето, разстройство и болки. Подобни симптоми могат да се появят и в случаите, когато приемаш типични газообразуващи храни – боб, грах, зеле.

Паралелно с преосмиляне на менюто си можеш да включиш и подходящи медикаменти за бебчо. Капките Infacol облекчават бебешките колики и спастични боли, предизвикани от подуване на стомаха и поглъщане на въздух. Освен това са с приятен портаколов вкус, който се харесва на бебетата и може да се дава още от първия ден след раждането!

Запомни, че появата на колики не е симптом на болест и с подходящите грижи и продукти, можеш значително да облекчиш дискомфорта на твоето малко слънчице!

 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори