Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-05-05 14:30:14 +0300 Добре дошли в Софийския зоопарк!

Добре дошли в Софийския зоопарк!

Добре дошли в Софийския зоопарк! 470 900
Пролетта е вече тук! Възползвайте се от топлите и слънчеви почивни дни, за да посетите Софийския зоопарк.

Там ще изживеете незабравими емоции заедно с цялото семейство. За удобство на посетителите зоопаркът ще работи с нормално работно време по време на празничните дни. Касите са отворени от 9:00 ч. сутринта, а билети можете да закупите до 17.00 ч. Престоят в рамките на парка е разрешен до 18.00 ч. Имайте предвид, че поради епидемичната обстановка залите „Големи котки, терариум и аквариум“, „Гиганти“ и „Примати“ са все още затворени. Имате възможност да наблюдавате животните във външните им заграждения докато се разхождате по алеите и се радвате на слънцето.

Още с влизането си през централния вход можете да се насладите на японската градина. Това приказно кътче пленява с цъфналите японски вишни сакура. Любопитен факт, който ни споделят от зоопарка е, че „сакура“ означава „дърво, на което седи Бог“ и символизира пролетта и самия живот.

Паркът се разпростира на внушителна площ, затова е хубаво да си отделите повече време, за да се запознаете с всичките му обитатели, да хапнете сладолед или просто да се отдадете на почивка край езерото с водолюбивите птици.

А кои са част от обитателите? В сектор „Хищници“ ще се срещнете с белите бенгалски тигри – достолепният Киафа и грациозната Нарцис. Ако имате късмет ще видите как мечокът Тони получава от гледачите едно от любимите си лакомства – блокче със замразени плодове.

Семейството на любимите на всички деца понита се е увеличило с две малки, които са се родили през април. Заграждението им също е претърпяло промени – освен, че разполагат с хълмче покрай езерото с водолюбивите птици, на лице са нова по-красива ограда и специални места за покачване покрай нея, за да могат малчуганите да виждат по-удобно своите любимци.

Сектор „Примати“, който неотдавна беше обновен и официално отворен за посещение, ще ви посрещне със семейството на любопитните кафяви капуцини, което също се сдоби с нов член в началото на 2021 г. Най-малкото капуцинче ще ви поздрави срамежливо от гърба на майка си.

Няма да издаваме повече! Само ще кажем, че освен изброените обитатели в зоопарка ви очакват слоницата Айда, хипопотамът джудже Емилио, тигрицата Шели, бърнестият мечок Лиъм, носатите мечета, хищните птици, сурикатчетата и още много, много интересни животни.

Напомняме ви НИКОГА ДА НЕ ХРАНИТЕ ЖИВОТНИТЕ в зоопарка, защото всяко от тях има индивидуален хранителен режим и може сериозно да застрашите здравето и живота му. Ето с кои правила трябва да се съобразите посещавайки зоопарка:

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори