Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-02-02 15:22:17 +0200 Любимото изкушение влияе добре върху развитието на плацентата. Доказано: Шоколадът е полезен за бременните!

Доказано: Шоколадът е полезен за бременните!

Доказано: Шоколадът е полезен за бременните! 470 900
Любимото изкушение влияе добре върху развитието на плацентата.

За много жени бременността е период, свързан с непрекъснати промени в апетита.

Мечтаят си за нещо кисело или пък пикантно… А защо не и за нещо сладко и солено едновременно!

Е, има една добра новина, която поне от части да облекчи тревогите на бременните – шоколадът е полезен за тях и им носи реални здравни ползи.

Според ново проучване, шоколадът с високо съдържание на какаови флаваноли може да подсили растежа на ембриона и да направи работата на плацентата по-ефективна, пише „Дейли мейл“. Също така намалява рискът от опасното усложнение по време на бременността, наречено прееклампсия, твърдят учените от канадския университет в Квебек.

Резултатите от предишни проучвания доведоха до сериозен конфликт относно ролята на консумацията на шоколад в етапите на бременността.
 


В конкретното изследване участие за взели 129 жени в 11-14 седмица от бременността. Една част от тях са яли шоколад с ниско съдържание на какаови флаваноли, а останалите – с високо. Консумирали са по 30 грама шоколад на ден в продължение на 12 седмици. Тимът е изследвал стриктно процесите в телата на тези жени до самото раждане.

„Това проучване показва, че шоколадът може да има положително въздействие върху плацентата и върху развитието и растежа на ембриона“, обобщава съавторът д-р Емануел Буйолд.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори