Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-03-12 16:02:56 +0200 5 са основните типове домакински задължения, които крият опасности за бременната жена. Домашните дейности, от които бременните трябва да се въздържат

Домашните дейности, от които бременните трябва да се въздържат

Домашните дейности, от които бременните трябва да се въздържат 470 900
5 са основните типове домакински задължения, които крият опасности за бременната жена.

Вече сте боядисали детската стая, купили сте всичко необходимо и очаквате малкото бебче! Вие сте модерна еманципирана жена, която работи и може да гони успешно кариерните върхове. Въпреки това е препоръчително да не извършвате някои домакински задължения през втория и третия триместър от бременността.Така пазите собственото си здраве и това на малкото бебе в корема ви.

 

1. Общо почистване

Почти всеки почистващ препарат на пазара е натоварен с тежки химикали или токсини. Ако кожата ви влезе в контакт с някои реактивни / активни вещества в тези почистващи препарати, те могат да причинят алергични - и потенциално вредни - реакции. Кожата на някои жени става по-чувствителна по време на бременността и може да откриете, че реагирате дори на обичайните хипоалергенни продукти, които сте използвали преди зачеването. Дори ако купувате био или екологични продукти, бъдете сигурни, че те са адекватно сертифицирани. Една от причините, поради които жените трябва да избягват обикновени почистващи дейности по време на бременност, е, че те обикновено включват и известно сгъване на тялото - което може да доведе до възпаление на седалищния нерв. Бременността може да доведе до омекотяване на сухожилията и ставите, което прави дори обикнвенио дейности болезнени, въпреки че преди не сте имали проблеми с тях. Общото почистване може да включва домакинска работа като минаване с моп, почистване на прах, прахосмукачка и т.н. За останалите неща помолете партньора си да ви помогне.

 

2. Почистване след домашните любимци

Галенето и гушкането на домашните любимци само по себе си не е заплаха, проблемът идва от боклука, който оставят след себе си. От приключенията си с преследване на гризачи и птици котките обикновено носят паразита Toxoplasma gondii, който причинява токсоплазмоза. Токсоплазмозата може да причини спонтанен аборт или увреждания на плода. Заразяването се случва най-често чрез изпражненията на котките, затова е препоръчително бременната жена да не се занимава с изхвърлянето и почистването на котешката тоалетна. По време на бременността с тази задача може да се заеме партньорът ви.

 

3. Прането

Хипоалергенните предложения се срещат много по-често при препаратите за пране отколкото при препаратите за почистване. Въпреки това прането на ръка е категорично забранено за бременните.  Носът ви може да е чувствителен към синтетичните аромати и кожата ви може да страда от реакция към детергентите. Вдигането на мокрото пране и навеждането над мивката може отново да натежат седалищния ви нерв, докато простирането на дрехите ви може да бъде рисковано, тъй като бременните жени са по-уязвими към загуба на равновесие. Някои действия при пране могат също да предизвикат симптоми на преждевременно раждане и крият други рискове като високо кръвно налягане.

 

4. Преместване на тежки предмети и мебели

Възползате ли се отпуската преди раждането, за да пренаредите апартамента си и да обзаведете детската стая? Е, просто ще трябва да играете Boss Lady и да ползвате услуги на други хора, които да преместят мебелите, порцелана и античния дървен рафт от наследството на баба. Както при общото почистване и работата по прането, преместването на тежки неща може да влоши напрежението по гърба. С напредването на бременността, натежалият горем оказва натоварване на гръбначния стълб, а това може да доведе до остри болки.

 

5. Почистване на прозорци, корнизи, климатици и труднодостъпни места

Тази работа е рискована дори за жена, която не е бременна. Шансовете да паднете от стола или стълбата, изгубили баланс само за момент, са твърде големи. Добавете към това нарастващия корем и можете да си представите опасностите на ситуацията. Затова тези дейности трябва да се изключат по време на бременността.

 

Препоръчително е да се избягват задълженията, изброени в тази статия, но ние знаем, че не всяка жена може да си го позволи. Когато е възможно, използвайте безопасни, сертифицирани продукти, за да защитите себе си и бебето. Ако имате други деца, постепенно ги включете в лесни задачи като сгъване на пране или почистването и подреждането, колкото е възможно, за да намалите част от натоварването си.

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори