Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-04-29 10:19:54 +0300 Помолихме Димитър да ни сподели своята рецепта за лесен за изпълнение в домашни условия козунак, идеален за заети майки! Домашният козунак на Димитър Тончев от MasterChef

Домашният козунак на Димитър Тончев от MasterChef

Домашният козунак на Димитър Тончев от MasterChef 470 900
Помолихме Димитър да ни сподели своята рецепта за лесен за изпълнение в домашни условия козунак, идеален за заети майки!

Трябва да отбележим няколко важни неща:

  • Посочените съставки са достатъчни за 2 козунака.
  • Козунакът се прави се прави между 1 и 2 дни в зависимост дали решите да го оставите да ферментира (втаса) бавно (в хладилника) или бързо (на стайна температура). Това го прави идеален да разделите времето за направата му на части, за да можете да обърнете внимание на детето си. 

 

Необходими продукти:

За закваска: 250г брашно, 7г суха инстантна мая, 200г мляко

Ферментация на закваската: 1-2 часа на стайна температура или 12-24 часа в хладилник

За основното тесто: 450г закваска, 300г брашно, 100г захар, 5г сол (1ч.л.), 3 яйца, 150г меко масло

Ферментация на основното тесто: 2-3 часа на стайна температура с 1-2 часа охлаждане или 12-24 часа в хладилник

Втасване на основното тесто: 2-3 часа на стайна температура или 12-24 часа в хладилник

Печене: 180-190 градуса, без вентилатор 30-40 минути

Маслена плънка (за 1 козунак): 80г масло, 50г пудра, захар

Шоколадова плънка (за 1 козунак): 100г шоколад, 30г масло, сол, лют пипер, усики, ром, портокалови кори

Шоколадова плънка втори вариант (за 1 козунак): 150г течен шоколад

Таханена плънка (за 1 козунак): 100г тахан/фъстъчено масло, 30г масло, 50г пудра захар

 

Точни инструкции и обяснения за направата на козунака можете да видите във видеото тук:

 
 
 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори