Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-01-07 17:02:08 +0200 Нека разучим всички невероятни неща, които се случват по време на бременността! Другата страна на бременността

Другата страна на бременността

Другата страна на бременността 470 900
Нека разучим всички невероятни неща, които се случват по време на бременността!

Странен вкус

Понякога не можете да определите дали сте яли нещо развалено или странният вкус в устата ви се дължи на новия шоколад, който се опитали? Не се притеснявайте – не е нищо от двете! Това усещане се нарича дисгеузия и е един от първите признаци на бременността. Дължи се на хормоналните промени и единственото, което можете да направите, е да ядете подквасени храни, които ще балансират вкуса в устата ви.

„Кафява линия на корема ми“

Първият триместър е отминал и вече можем да усетим как бебето расте ден след ден. Това е моментът, в който можем да забележим кафява линия на корема. Тази пигментация се дължи на увеличените нива на меланин.

Какъв размер обувки носите?

По време на бременността хормоните направо полудяват! Заради задържането на течности крайниците ни се подуват и краката изглеждат... двойно по-големи! Избягвайте да стоите прави дълго време и пробвайте да разтривате бавно и внимателно стъпалата преди лягане – това ще ви накара да се чувствате много по-добре.

Коластра

Към седмия месец на бременността можем да забележим няколко капки мляко върху сутиена. Гърдите са твърди и болезнени. Жълтеникавата течност е секрет, отделен от гърдите, и се нарича коластра. Така организмът се подготвя за кърменето.

Сладки сънища

Подгответе се за доста странни сънища през тези 9 месеца! Както вече споменахме, хормоните в този период наистина пощуряват! Без да осъзнаваме, стресът от бременността е доста интензивен и се отразява на съня и сънищата ни.

„Какво се случва с паметта ми?“

„Не помня къде съм оставила ключовете за колата“, „Изключих ли печката?“. Тези въпроси ни измъчват, тъй като краткотрайната ни памет е отслабнала. Около 80% от бременните жени казват, че започват да забравят неща, които преди това никога не са забравяли. Все още няма точен отговор на въпроса „Защо забравяме“, но може би хормоните влияят и на зоната на мозъка, отговорна за паметта.

Мирише на… нищо!

Заредете се с носни кърпички – ще ви трябват, тъй като носът ви може често да е запушен.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори