Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-11 11:02:53 +0300 Шансът е 1 към 55 милиона. Естествено заченати петзнаци!

Естествено заченати петзнаци!

Естествено заченати петзнаци! 470 900
Шансът е 1 към 55 милиона.

26-годишната австралийка Ким Тучи, която в края на януари роди петзнаци, показа бебетата си. Те са заченати естествено, шансът за което е 1 към 55 милиона.

Майката и съпругът й Вон живеят в Пърт и имат още три деца - 9-годишен син от първия брак на Ким и две момиченца - на 2 и 4 години. 

След раждането на сестричките, семейство Тучи решило, че иска още едно дете. Когато Ким забременяла и отишла на преглед обаче се оказало, че освен така желаното момченце, тя очаква още четири момиченца. 26-годишната жена е забременяла по естествен път, без да е ползвала медикаменти или да се е подлагала на лечение. 

На 28 януари в 30-тата гестационна седмица от бременността, лекарите от болница "Кинг Едуард Мемориъл" израждат петзнаците чрез цезарово сечение. За 2 минути с помощта на екип от 50 медици на бял свят идват Кийт и сестричките му Тифъни, Пенелопи, Беатрикс и Али. 

С най-голямо тегло е момченцето Кийт - 1269 грама, а момиченцата тежат между 1160 и 1210 грама. Според лекарите, бебетата са в отлично здравословно състояние, но са оставени в болницата, докато достигнат необходимото тегло.

На 7 април петзнаците са изписани.

"Когато при първия преглед ми казаха, че очаквам петзнаци, краката ми започнаха неконтролируемо да треперят и просто се разсмях. Обадих се на съпруга си и първоначално той изобщо не ми повярва. След това обаче ми каза - "Ние можем, ще се справим", разказва щастливата Ким Тучи, цитирана от "Дейли Мейл". 

Майката споделя, че първоначално докторите й предложили да премахнат три от бебетата, защото многоплодната бременност е високорискова. Ким и Вон обаче категорично отказват.


Източник: dnes.dir.bg

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори