Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-11 11:47:24 +0300 Нов вид секцио доближава раждането до естественото. Естествено раждане чрез... цезарово сечение

Естествено раждане чрез... цезарово сечение

Естествено раждане чрез... цезарово сечение 470 900
Нов вид секцио доближава раждането до естественото.

Естествено раждане или секцио? Това е една от най-сериозните дилеми пред всяка бременна жена. Известно е, че бебетата, родени чрез цезарово сечение, са по-податливи на респираторни заболявания, тъй като се появяват на бял свят много по-рязко и се борят с новия за тях нормален въздух.

Според ново проучване има и нов начин и той се нарича "естествено секцио". Методът, който все още е в експериментална фаза, дава възможност на бебето да се роди по-бавно и спокойно и му позволява, поне частично, да напусне само утробата, вместо бързо и "насилствено" да бъде отстранено от лекарите.

Процедурата започва с разрез, през който се изважда главичката на бебето. След това то се оставя само да се движи, докато успее да изкара навън раменете си, подобно на естественото раждане. Естественото секцио отнема около 4 минути.

Предстои лекарите да започнат първите тестове на метода през лятото, за да разберат дали той е по-рисков за новородените от стандартния.
 

Източник: dailymail.co.uk

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори