Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-07-24 10:01:39 +0300 ​​​​​​​Емилия Казълова е акушерка от 37 години. Преди 15 години открива първото Училище за бъдещи родители „АЗ ТИ ТО“. Етапи на раждането

Етапи на раждането

Етапи на раждането 470 900
Статия на Академия за родители
​​​​​​​Емилия Казълова е акушерка от 37 години. Преди 15 години открива първото Училище за бъдещи родители „АЗ ТИ ТО“.

Пренатален обучител е към The European Network of Childbirth Association, също така е сертифициран консултант по кърмене към Национална Асоциация подкрепа за кърмене. Участието й в обучителни международни конференции, семинари и форуми е стремеж да бъде акушерка от нов типблизо до жената преди, по време на раждането и след като бебето е вече у дома.

 

 

Отговорност е да си жена.

Бъдещето да носиш в утроба.

Да продължиш в един детски вик

дългата мълчалива целувка.

Вечност да сториш от краткия миг

(Елисавета Багряна)

 

 

Щом четеш това, навярно след няколко месеца или седмици ти предстои едно от най-прекрасните неща на света – да станеш майка. Не се страхувай от раждането. Бъди спокойна, довери се на себе си и на бебето си.

 

Ако в момента си бременна с първото си дете, е повече от нормално въпросите и притесненията да са повече. Имаш в главата си идея как искаш да протече раждането, може би си решила вече и дали партньорът ти ще присъства. Не забравяй и за акушерката – нейна основна задача е да бъде до теб през цялото време, за да те подкрепи.

 

Ти си в центъра на това, което предстои. Подготви се физически и емоционално така, че да имаш най-вълнуващото и пълноценно преживяване. Да, няма да е лесно, но пък ще видиш сама на какво си способна, колко си силна.

 

Какво е пренатална подготовка и къде можеш да я получиш? Къде и как да родиш? Как да изготвиш свой собствен план за раждане? Кои са трите фази на раждането, колко време продължават и как протичат? Какво можеш да направиш, за да се успокоиш, а и за да заеме бебето ти подходящата позиция? Кога да тръгнеш към болницата? Какво може да направи партньорът преди настъпване на активната фаза? Какви видове немедикаментозно обезболяване съществуват? Отговори на тези и други въпроси ще откриете в лекцията на Емилия Казълова:

 

 
 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори