Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-04-26 13:42:16 +0300 Пет неща, които бебето може да прави, преди да се роди! Животът в утробата

Животът в утробата

Животът в утробата 470 900
Пет неща, които бебето може да прави, преди да се роди!

Животът на бебето започва в утробата. Преди да я напусне, за да се появи на бял свят, то е в състояние да прави изумителни неща!

  1. Усмивка

Бебетата могат да се усмихват в майчината утроба от около 26-ата седмица на бременността нататък! Това „явление“ може да се види на 4D ултразвук.

  1. Отварят очи

Това се случва около 28-ата седмица, когато бебетата започват да реагират на светлината, която може да проникне през корема на майката. Дори да отвори очите си за кратко, бебето не вижда почти нищо, а просто се завърта така, че да избегне светлината.

  1. Хълцане

Първото хълцане на бебето може да се появи още в началото на първия триместър. Повечето жени не усещат нищо. Ако вие все пак успеете да „спипате“ мъничето, докато хълца в утробата, имайте предвид, че най-вероятно ще можете да го усетите едва във втората половина на бременността.

  1. Плач

Ако бебето може да се усмихва, защо да не може да плаче? Отново по време на ултразвукови изследвания, учени са установили, че докато плачат в майчината утроба, долните устни на бебетата треперят.

  1. Дишане

Бебето получава нужния му кислород през пъпната връв. То започва да практикува дишане около 9-ата седмица от бременността.


Източник: momjunction.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори