Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-07-08 10:03:11 +0300 5 съвета за млади майки с две или повече бебета. Животът с новородени близнаци

Животът с новородени близнаци

Животът с новородени близнаци 470 900
5 съвета за млади майки с две или повече бебета.
  1. Доверете се на инстинктите си. Те не са ви дадени случайно.
     
  2. Грижата за близнаци изисква добра организация и планиране. Разбира се, съветите на майките, които вече са минали по вашия път, винаги са добре дошли, но в крайна сметка правете нещата, както чувствате вие за най-правилно. Празнувайте постиженията си, колкото и незначителни да изглеждат отстрани. Само майка на новородени близнаци знае какво е да подготви и заведе и двете си бебета на преглед при лекаря.
     
  3. Не се чувствайте гузни, ако понякога избирате лесния начин. Да, понякога няма да имате време за готвене и просто ще поръчате пица в последния момент. И в това няма нищо лошо.
     
  4. Бъдете подготвени за всички странни въпроси, които ще ви задават хората около вас. Как протече бременността, естествено ли беше зачеването, как се справяте с цели две бебета и т.н. Трябва да знаете, че обикновено хората задават тези въпроси от чисто любопитство и са напълно добронамерени. Опитайте се да бъдете мили и да не се засягате.
     
  5. Проучете семействата в квартала и намерете ученик в по-горните класове или друг млад човек, който би искал да идва и да ви помага за няколко часа седмично след училище срещу опит и символично заплащане. Този ваш помощник няма да може да остава сам с бебетата, но ще може да ги гледа, докато чистите или се къпете например. Освен това не е лошо да имате компания, нали?


Източник: thebeautifulusefulproject.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори