Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-09-08 15:57:33 +0300 Всяка бременна жена, съвсем естествено, се вълнува от движенията на нероденото си бебе в утробата.  Защо бебето рита по-често през нощта?

Защо бебето рита по-често през нощта?

Защо бебето рита по-често през нощта? 470 900
Всяка бременна жена, съвсем естествено, се вълнува от движенията на нероденото си бебе в утробата. 

Около седмия месец от бременността бебето спи през по-голямата част от времето. Въпреки това то се движи средно по около 50 пъти на час. Това не означава, че усещаме всяко едно от тези движения. Например, когато бебе хълца, това едва ли ще бъде доловено от вас, тъй като вие също се движите през по-голямата част от деня.

Една от причините да ни се струва, че бебето е много по-активно през нощта е, че то може да изпитва известен дискомфорт от липсата на движение в околната за него среда. През деня ние се движим много. За бебето това играе ролята на люлеене и го приспива. Когато ние спим, бебето започва да се чуди какво се случва и защо всичко е толкова тихо и спокойно.

Още повече, че около седмия месец от бременността бебето вече започва да разпознава някои звуци, например майчиния глас, и това го активизира допълнително. Когато приемате различни храни, бебето реагира и на техните вкусове. 


Източник: momjunction.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори