Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-06-29 14:09:41 +0300 3 отговора, които ще ви помогнат да разберете детето си по-добре. Защо казват "Не" непрекъснато?

Защо казват "Не" непрекъснато?

Защо казват "Не" непрекъснато? 470 900
3 отговора, които ще ви помогнат да разберете детето си по-добре.

Ако имате малко дете, сигурно често ви се налага да чувате „Не“. Понякога имаме чувството, че това е единствената дума, която малчуганът е научил!

Защо това е така?

1. Малкото дете изразява настроенията и усещанията си посредством думите, които е научило до момента. Възможно е то да се опитва да ви обясни как се чувства и какво иска, но все още да не знае как. „Не“ е лесна дума, която често е чувало от раждането си досега, и с времето е установило, че има силно въздействия върху околните.
 

2. Вие не сте единствените, които не обичат да чуват „Не“. Може би детето ви също е чувало тази дума от вас или други близки твърде често. Има много алтернативи на „Не“, които можете да използвате и да постигнете същите резултати.
 

3. Детето ви вече е разбрало силата на взимането на решения и това му харесва. Всеки път, когато трябва да направи избор, това го кара да се чувства значимо. Казвайки „Не“, детето осъзнава важността и силата си.


Източник: lemonlimeadventures.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори