Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-12-10 17:11:33 +0200 Дори когато са съвсем малки, момичетата и момчетата са различни заради влиянието на хормоните в утробата. Защо момчетата и момичетата имат различни игри?

Защо момчетата и момичетата имат различни игри?

Защо момчетата и момичетата имат различни игри? 470 900
Дори когато са съвсем малки, момичетата и момчетата са различни заради влиянието на хормоните в утробата.

Например, още веднага след раждането момичетата проявяват много по-голям интерес към лицата на хората и затова предпочитат игрите с кукли, докато момчетата залитат повече по влакчета и камиончета.

Освен това момичетата обикновено проговарят по-рано и затова обичат игрите, в които куклите играят различни роли, свързани с разговори и поведение.

Друга разлика – момичетата обичат да играят с други момиченца поотделно, докато момчетата предпочитат игрите в по-големи компании.

Момчетата се раждат с по-голяма мускулна маса и затова им харесват игрите, които изискват повече физическа активност и развиват пространствените и механичните им умения.

Всичко това не означава, че детето ви е поставено в стереотип още със самото си раждане. Винаги можете да експериментирате, като дадете на детето си играчки, които не са типични за пола му, и заедно проверите кое го забавлява най-много.


Източник: whattoexpect.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори