Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-09 16:15:13 +0300 7 причини за сълзите на новороденото. Защо плаче бебето?

Защо плаче бебето?

Защо плаче бебето? 470 900
7 причини за сълзите на новороденото.

Всички знаем, че бебетата плачат. Когато обаче станем майки и плачещото бебе е нашето собствено, това се превръща в проблем. Запомнете, че в повечето случаи това, че малчуганът плаче е съвсем естествено и вижте кои са основните причини за това.

  1. Глад

Очевидно е, нали? Имайки предвид, че бебетата ядат по часове, графикът ще е най-добрият ви съветник тук. Имайте предвид обаче, че дори да са минали едва 30 минути от последното хранене, това не означава задължително, че именно гладът не е причина за това бебето да е разстроено.

  1. Мръсни пелени

Въпреки че пелените са сравнително удобни за новороденото (освен ако няма обрив), е нормално бебетата да реагират крайно на това тялото им да е поставено с мръсни и миришещи дрехи.

  1. Четвърти триместър

Или казано просто, новороденото е твърде „ново“. Мозъкът и неврологичната му система все още се формират, поради което бебето е толкова уязвимо и разчита изцяло на вас да го успокоите при честите смени на настроения. Неслучайно някои специалисти твърдят, че първите 3 месеца на бебето са всъщност четвъртия триместър на бременността.

  1. Колики

При бебетата на възраст от 2 седмици до 4 месеца плачът, предизвикан от колики, може да продължи и до 3 часа, особено посред нощ.

  1. Скука

Вярвате или не, на бебетата също може да им бъде скучно. Ако новороденото е будно, нахранено, сухо и в удобна за него позиция, сълзите му може да се дължат на това, че му е скучно и търси забавление с вас. 

  1. Умора

Да, бебетата могат да скучаят, но могат и да се уморяват от прекомерно много активности. Те обичат игрите, но ако са изложени твърде дълго на различни занимания (особено такива, които включват много хора, шум и хаос), стават раздразнителни.  

  1. Твърде топло/студено

Бебетата усещат крайните температури. Непрекъснатият ни стремеж да ги облечем достатъчно топло, може да ги раздразни. Поддържайте температурата в стаята такава, че на вас самите да ви е приятно да сте в нея. Избирайте за бебето леки и дишащи материи.


Източник: ​pregnantchicken.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори