Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2017-04-02 21:29:12 +0300 Как да свалите натрупаните килограми За колко време можете да влезете във форма след раждането (ВИДЕО)

За колко време можете да влезете във форма след раждането (ВИДЕО)

За колко време можете да влезете във форма след раждането (ВИДЕО) 470 900
Теглото на новороденото е между 3300-3400 г. Колко обаче сваля майката веднага след раждането?

Кога ще да върне тялото си отпреди раждането? Всяка жена успява да влезе в предишната форма за различно време, това зависи от много фактори - колко килограми е качила по време на бременност, кърми или не,  какъв е режимът на хранене, как се движи и дали спортува. Въпреки това можете да се ориентирате във времето какво би трябвало да се случи с тялото ви, да си ги отбележите и да следите дали успявате да влезете в норма.

24 часа след раждане

Още след раждането жените свалят около 5 кг. „Когато бебето се роди, отделите околоплодните води, кръвта, започвате да сваляте тегло – обяснява Сара Крегер, говорител на Академията по хранене и диети, която прави посещения по домовете . – За 24 часа това, което сте натрупали по време на бременността, започва да се свива.”

Една седмица по-късно

Все още имате доста течности, които предстои да отделите, особено ако сте раждали с епидурална упойка, обяснява Крегер.  Това означава, че продължавате да губите тегло, но все още разбира се сте далеч от предишната форма.  "Фокусирайте се върху дрехи, които са ви удобни, а не върху килограмите”, съветва тя.

Кърменето също играе роля при свалянето на килограмите: Жените, които приемат допълнително по 500 калории на ден, докато кърмят, свалят повече килограми след раждането. Това е така, защото кърменето отнема калории, обяснява Ашли Роман, професор към департамента по гинекология в Langone Medical Center. Трябва обаче да се уточни, че не важи за всички. „Понякога някои жени губят по-бързо тегло от други, независимо дали кърмят или не”, споделя Роман.

Две седмици по-късно

Майките, които са наскоро родили, не бива да се теглят, съветва Крегер. Те тепърва  регулират кърменето, хормоните се променят отново. Тогава жените са в особен следродилен период, някои изпадат в депресия и се случва, когато погледнат кантара, да изпаднат в плач, че още не са се разделили с излишното тегло, обяснява Крегер. „Цифрите обаче не означават натрупана мазнина, затова не се обезкуражавайте. Вместо да се тревожите, че още не сте свали килограми, мерете поне веднъж месечно талия и ханш и следете как се променяте!”, допълва тя.

Месец по-късно

Много от жените свалят още в края на първия месец по 9 килограма, сочат данни от Американския конгрес по гинекология. Тъй като обикновено лекарите съветват бъдещите майки да не качват повече от 10-15 килограма по време на бременност, това означава, че 30 дни след раждането те може и да успеят да върнат старите мерки.

Шест седмици по-късно

По това време матката слиза в малкия таз и коремчето ви ще започне да се смалява. „Това е голяма промяна, тъй като коремът почти се свива”, обяснява Крегер. Може би скоро ще трябва да влезете в предишните бикини!

Няколко месеца по-късно

Ако по време на бременност сте спазвали здравословен режим, няколко месеца след раждането ще сте почти на килограмите, които сте били и преди. Ако започнете да правите упражнения, ще успеете да влезете по-бързо  във форма.

9 месеца по-късно

Според Крегер има голяма истина в това, което се говори за бременността – 9 месеца качват килограми, за 9 месеца ги сваляш. Но ако сте качили повече от 10-15 кг, както е прието за здравословна норма, може би ще ви отнеме повече време да върнете предишното тегло.

"Всяка жена сваля теглот след раждането за различно време – обяснява Крегер. – Можете да си направите таблица, в която да водите записки какви храни ядете и в какви количества, за да проследите и килограмите.” Тя обаче съветва да не се подлагате на драстични и бързи диети, за да отслабнете. Ако започнете подобен режим, има опасност да лишите тялото си от важни хранителни вещества и да изложите здравето си на риск, а също така и ако кърмите да лишите бебето от кърма.

"Ако майката приема достатъчно калории от всички хранителни групи, това осигурява витамини и минерали, които да помогнат за добрата й форма, за здрава кожа и тяло. Важно е да се движи редовно, така ще води здравословен начин на живота и ще дава пример на децата си”, твърди Крегер.

Вижте и упражнения за тонус и форма. 

Източник: Parents

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори