Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-03-29 10:09:33 +0300 Кучета помагат за лечението на деца с церебрална парализа. Зоотерапия за болни деца

Зоотерапия за болни деца

Зоотерапия за болни деца 470 900
Кучета помагат за лечението на деца с церебрална парализа.

Кучето-терапевт Тами от днес е за постоянно в дома на 9-годишния Димо и с игри ще помага на физиотерапевта и логопеда в лечението на неговата церебрална парализа, съобщават от фондация "Апорт", където животното е обучено.

Приятели и активисти от центъра за обучение на кучета терапевти, асистенти и водачи се събраха на площада в Бургас, където стана официалното присъединяване на Тами към семейството на Димо.



Подобна зоо терапия се прилага за първи път в България. Според треньорите й Тами е обучена в послушание и е добре социализирана.

"Когато го взехме от приюта, кученцето имаше доста проблеми, беше много уплашено. Успяхме да преодолеем това и сега, когато види дете, то се залепя като магнит за него", разказа Вера Несторова, инструктор към "Апорт".

Канистерапията има бъдеще у нас, смятат от центъра. Световната практика е доказала с резултати как общуването с кучета терапевти помага да се подобрят фината и общата моторика, речта и комуникативните способности на болните деца, като се постига действително интелектуално и емоционално развитие.


Източник: dnevnik.bg/bulgaria
Снимки: Фондация "Апорт"

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори