Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-04 10:07:06 +0300 Колкото и малки и крехки да изглеждат, бебетата са готови да им покажете толкова много неща! Игри с новородени

Игри с новородени

Игри с новородени 470 900
Колкото и малки и крехки да изглеждат, бебетата са готови да им покажете толкова много неща!

Новородените бебета са изключителни малки и крехки, но не се заблуждавайте - въпреки миниатюрните си размери, те вече са готови да опитат толкова много неща! Като всички деца, бебетата се учат от заобикалящия ги свят, а родителите са най-ценната им „играчка“.

Играейки с бебето, ще подпомогнете мозъчното му развитие. Всеки път, когато му предлагате ново преживяване, му отваряте нови врати и му позволявате да прави нови асоциации и връзки.

Така вие развивате отношенията си с детето, показвате му обичта си, а и научавате повече за него. Освен това изграждате у бебето чувство за сигурност.

Много родители, особено тези, които са посрещнали у дома първото си дете, се страхуват, в радостта си, да не го наранят в първите му дни и седмици. Тук ще откриете няколко полезни и много прости идеи, които ще ви вдъхновят.

Пеене

Поинтересувайте се за подходящи за малки бебета ритми и песни и се забавлявайте заедно.

Четене

За новородените е изключително приятно да чуват гласа ви, докато им четете, а и, въпреки че все още не могат да се фокусират върху конкретни изображения, те все пак опознават цветовете в най-базисната им форма. Също така четенето е чудесен начин да въвлечете в играта с бебето и по-големите братчета и сестричета.

Допир и усещане

Предложете на бебето си възможността да докосва различни (безопасни) предмети. Меките играчки и дрънкалките са добър избор за начало.

Физиономии

Можете ли да правите смешни физиономии? Отделете време да покажете на новороденото си многообразие от изражения – колкото повече, толкова по-добре. Отворете очите си много широко, отваряйте и затваряйте устата си, размахвайте ръце нежно и бавно пред бебето и т.н.

Гледки

Предложете на бебето си различни от обичайните гледки у дома. Изведете го навън и му позволете да усети лекия вятър върху лицето си.

Игра с коремчето
 


Тази игра може да ви изглежда много трудна и, едновременно с това, неудобна за новороденото. В началото опитвайте само за няколко секунди, преди бебето да се разстроило. Дори само тези няколко мига са по-добре от нищо. Легнете на пода по гръб, свийте колене и поставете върху тях бебето. Разбира се, тук трябва да се съобразите изцяло с усещането си за това дали новороденото е готово за подобна игра или не. На горната снимка, например, виждате игра между майка и 6-месечно бебе.
 

Източник: Laughingkidslearn.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори