Храни, подходящи за деца над 1г.
Продукти:
100 гр. извара
1 яйце
1 и 1/2 ч.ч. брашно
125 гр. краве масло на стайна температура
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. лимонов сок или оцет
1/2 ч.ч. захар и канела за поръсване
Содата се угасява в лимоновия сок или оцета. Яйцето се разбива със захарта до побеляване. Отделно се разбиват мекото масло с изварата. Разбитото яйце със захар се разбърква със сместа от извара и масло. Добавя се содата, след което брашното и се омесва средно меко, нелепнещо тесто.
Тестото се разточва с точилка на слой с дебелина 5 мм. Можете да го разрежете на фигурки по ваш избор - с формички, на кръгчета с чаша ила на ромбчета и триъгълници с нож. Курабийките се наръсват с кристална захар и канела по желание. Канелата можете да замените и с лимонови или портокалови корички.
Печете курабийките в предварително загрята на 180 градуса фурна в леко намазнена тава. Готови са като порозовеят леко по краищата.
Коментари