Храни, подходящи за деца над 2г.
Продукти:
1 кг спанак
2-3 стръка пресен лук
300-400 г сирене
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
1 пакет точени кори за баница (500 г)
Изберете по-крехки листа спанак, почистете ги от дръжките, ако е необходимо, и го измийте под течаща вода. Нарежете го на ситно. Пресният лук нарежете на дребно. Задушете лука и спанака с малко мазнина в голяма тенджера на слаба към средна степен на котлона. Похлупете тенджерата с капака като разбърквате от време на време до пълното омекване на спанака.
Подправете плънката по ваш вкус със сол и черен пипер и я оставете да изстине. Ако сиренето ви не е обезсолено, можете да пропуснете солта. Прибавете натрошеното сирене, 1 цяло яйце и белтъка от второто и разбъркайте.
Поставете на дъното на намазнена тавичка 2 кори за баница и ги намажете равномерно с 2 лъжици от плънката. Сложете отгоре отново 2 кори за баница и редувайте плънка и кори докато ви свършат продуктите. Завършете с кори, които можете да намажете с 1 разбит жълтък. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до придобиване на приятен загар. Когато баницата е готова, я извадете от фурната. Напръскайте я леко с вода и я покрийте цялата с кърпа или вестник, за да се задуши за 10 минути.
Коментари