Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-02-26 11:32:53 +0200 Храни, подходящи за деца над 2г. Идеи за закуска: Баница със спанак

Идеи за закуска: Баница със спанак

Идеи за закуска: Баница със спанак 470 900
Храни, подходящи за деца над 2г.

Продукти:

1 кг спанак

2-3 стръка пресен лук

300-400 г сирене

2 яйца

сол и черен пипер на вкус

1 пакет точени кори за баница (500 г)

 

Изберете по-крехки листа спанак, почистете ги от дръжките, ако е необходимо, и го измийте под течаща вода. Нарежете го на ситно. Пресният лук нарежете на дребно. Задушете лука и спанака с малко мазнина в голяма тенджера на слаба към средна степен на котлона. Похлупете тенджерата с капака като разбърквате от време на време до пълното омекване на спанака.

Подправете плънката по ваш вкус със сол и черен пипер и я оставете да изстине. Ако сиренето ви не е обезсолено, можете да пропуснете солта. Прибавете натрошеното сирене, 1 цяло яйце и белтъка от второто и разбъркайте.

Поставете на дъното на намазнена тавичка 2 кори за баница и ги намажете равномерно с 2 лъжици от плънката. Сложете отгоре отново 2 кори за баница и редувайте плънка и кори докато ви свършат продуктите. Завършете с кори, които можете да намажете с 1 разбит жълтък. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до придобиване на приятен загар. Когато баницата е готова, я извадете от фурната. Напръскайте я леко  с вода и я покрийте цялата с кърпа или вестник, за да се задуши за 10 минути. 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори