Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-11 10:47:57 +0300 Изтощение - това е думата, която най-добре характеризира начина, по който се чувстваме в периода след раждането. Изтощени след раждането

Изтощени след раждането

Изтощени след раждането 470 900
Изтощение - това е думата, която най-добре характеризира начина, по който се чувстваме в периода след раждането.

Изтощение - това е думата, която най-добре характеризира начина, по който се чувстваме в периода след раждането. Трябва да използваме всеки удобен случай за почивка.

Как да се справим със следродилната умора

- Всеки път, когато бебето спи, направете същото.

- Приемайте добавки с желязо, предписани ви от лекар. Не забравяйте обаче, че най-добре е да приемате желязо и калций чрез храната.

- Внимавайте с хранителния си режим, особено по време на кърменето. Не бързайте с диетите - твърде е рано. Избягвайте големите количества и неподходящите храни. Тялото ви се нуждае от балансирана диета, богата на хранителни вещества.

- Пийте много течности, особено ако кърмите. Портокаловият сок е добър, но не и за кърмата. Съсредоточете се върху водата и прясното или киселото мляко в зависимост от това кое от двете предпочитате.

- Изразявайте чувствата си и ги обсъждайте с близките ви. Майчинството носи със себе си същинска буря от емоции, с които понякога младата майка не може да се справи сама. Ако смятате, че сте претоварени от негативни мисли и чувства след раждането, помолете за помощ тези, които ви обичат. Следродилната депресия е състояние, което засяга много млади майки, това е естествена последица и няма причина да минавате през този период сами.

- Вслушвайте се в съветите на експертите и на тези, които ви вдъхновяват, но преди всичко следвайте инстинкта си – той знае най-добре.

- Ако честите гостувания на приятели, роднини и познати ви уморява, учтиво ги помолете да си тръгнат или помолете някой друг да го направи вместо вас. Направете си нова уговорка с тях в момент, в който се чувствате по-добре. За да не се сблъсквате с този проблем, е добре да предупреждавате предварително близките си за удобните за вас моменти за посещение. Разбира се, това изключва хората, които ви помагат да се отпуснете.

Следродилната умора е много често срещана при младите майки. Почивайте си, колкото можете, и отделяйте време за себе си.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори