Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-04-23 11:52:22 +0300 Вече втори месец живеем в различни условия от това, което смятаме за "нормално". Йога у дома - идеалното решение за заети майки

Йога у дома - идеалното решение за заети майки

Йога у дома - идеалното решение за заети майки 470 900
Вече втори месец живеем в различни условия от това, което смятаме за "нормално".

Продължителното застояване у дома, липсата на възможност за активно ежедневие - спорт, разходки, свеж въздух - всичко това ни се отразява, дори и понякога да не го усещаме. Раздразнителността, проблемите със съня, усещането за напрежение, депресивните настроения са само част от симптомите, с които тялото ни подсказва, че не изразходва достатъчно енергия, за да функционира нормално.

 

Експертите споделят, че активните занимания значително ще намалят неприятните ефекти на социалната изолация. И така, как обаче да се справим в домашни условия, ако не разполагаме с кардио или други фитнес уреди? Отговорът е йога! 

Йогата ни помага да поддържаме добрата си форма като същевременно поддържа тонизирана и психиката ни. Активните йога упражнения и пасивната медитация не ни позволяват да затормозим съзнанието си с притеснителни мисли, и това ги прави перфектното решение за спорт в домашни условия. За йога не са ви необходими специални дрехи или оборудване. Трябва ви достатъчно пространство, за да легнете спокойно на пода, протягайки се във всички посоки, удобни дрехи, с които се чувствате комфортно и подходящата музика за фон!

 

Ако до момента не сте се занимавали с йога, потърсете онлайн канали за начинаещи. В Instagram и YouTube можете да намерите адекватно съдържание с инструкции и разяснения.

Много е важно да отбележим, че за бременните има специални йога упражнения, свързани с разтягането и кръвоснабдяването на таза. Не всички асани са подходящи за бременни и ако до момента не сте практикували йога през бременността си, или от самото ѝ начало трябва да бъдете изключително внимателни.

 

 

 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Нашите спонсори

Нашите партньори