Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-07-08 13:10:02 +0300 Бабата и дядото глезят внучетата си и това ги прави истински щастливи! Какво да правим, когато баба и дядо глезят детето?

Какво да правим, когато баба и дядо глезят детето?

Какво да правим, когато баба и дядо глезят детето? 470 900
Бабата и дядото глезят внучетата си и това ги прави истински щастливи!

Те вече са свършили трудната част, отглеждайки вас и съпруга ви и, съвсем естествено, сега искат да се порадват само на ползите от това да са родители.

Как да ограничите разглезването на детето ви и, едновременно с това, да покажете нужното уважение към родителите ви?

1.   Ако просто ги помолите да не го правят, това едва ли ще доведе до търсения резултат. По-добре изберете подходящ момент, когато детето не е в стаята и поговорете с тях. Направете ги част от решението, а не от проблема. Например, ако не желаете бабата и дядото да дават на детето храна, която не одобрявате, им споделете, че зъболекарят е забелязал появата на кариеси и помислете заедно за меню, което да не вреди на оралното здраве на малчугана.

2.   Ако бабата и дядото не прекаляват с разглезването – например дават дребни пари на детето всеки път, когато го видят, помислете дали наистина си заслужава да прекратявате подобни практики. Ако уважават най-важните за вас правила, позволете им да нарушават някои от останалите.

3.   Никога не правете компромис, когато става дума за здравето и сигурността на детето. Ако се налага, принтирайте статии, писани от признати от тях авторитети, говорете с тях и поставете ясни и лесни за следване ограничения.

4.   Обяснете на детето ви, че правилата във вашия дом и в дома на баба и дядо са различни и това е нормално. Така малките нарушения и отклонения от установените правила ще им се струват просто като нещо специално и част от гостуването при баба и дядо и няма да очакват същото и у дома.


Източник: whattoexpect.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори